Ce economii a făcut CEO după disponibilizări!

2151

Rectificarea bugetară aduce Ministerului Energiei 650,59 milioane lei în plus, per sold, “pentru asigurarea sumelor necesare pentru reîntregirea veniturilor rezultate din privatizare utilizate pentru acordarea unei finanțări sub formă de grant Societății “Complexul Energetic Oltenia” – S.A”, se menționează în nota de fundamentare a proiectului.
“Având în vedere execuția cheltuielilor pe primele 6 luni ale anului şi necesarul de finanţare până la finele anului, s-au identificat economii în principal la cheltuieli de personal (-12 milioane lei) şi bunuri şi servicii (-1,5 milioane lei)”, subliniază sursa citată.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre execuția bugetară pe primele șase luni ale acestui an: “Ministerul Energiei a mai primit la 31 martie şi surse extrabugetare, respectiv 15% şi 6% din vânzarea certificatelor de CO2 care sunt deţinute de Fondul de Mediu. Suma totală se ridică la circa 1,4 miliarde de lei, peste bugetul aprobat de Parlament. Asta înseamnă că bugetul Ministerului Energiei s-a mărit la peste 2,340 miliarde de lei, fapt ce, evident, a scăzut procentul execuției bugetare iniţiale. 15% este pentru programul de ajutor pentru marii consumatori de energie, iar 6% pentru reducerea emisiilor de CO2.
Din aceste sume suplimentar primite, în luna august, Ministerul Energiei a plătit salarii compensatorii pentru disponibilizații de la Complexul Energetic Hunedoara, va acorda primii bani pentru marii consumatori de energie şi va achita plăţile din programul Electric UP.
De obicei, primele şase luni nu arată foarte bine ca execuţie pentru Ministerul Energiei pentru că dăm drumul la plățile pentru proiecte în a doua parte a anului”, a declarat ministrul într-un interviu în presa centrală.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here