Câteva sute de lei, pentru „resuscitarea” folclorului

546

spaAngajaţii Şcolii Populare din Târgu-Jiu nu îşi fac, momentan, griji pentru locurile lor de muncă şi asta pentru că nu a fost primită încă nicio indicaţie clară şi oficială despre reducerile de personal cu care sunt ameninţaţi toţi bugetarii. Cu toate acestea, situaţia lor nu este una foarte roz, salariile unora dintre ei fiind în valoare şi de 200 sau 300 de lei.

La sediul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu nu au ajuns încă instrucţiuni privind reducerea de personal. Totuşi, activitatea personalului va fi evaluată de către conducere. „Noi am planificat în vara asta o analiză la toate secţiile externe, rezultatele urmând să fie coroborate cu reuşitele lor, urmând a stabili ce posturi ar putea fi reduse”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul instituţiei. La Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu există, în total, 51 de posturi cu normă de bază, cinci dintre ele fiind, la ora actuală, vacante. Este vorba atât despre posturi de profesor şi instructor, cât şi de femeie de serviciu. Pe lângă aceşti angajaţi există şi persoanele, în speţă profesori şi instructori, cu fracţiune de normă, adică plătiţi cu ora.

Peste 30 de secţii externe

spatiu cultural 002În total, potrivit directorului unităţii, există o normă de două mii de ore pe săptămână în aceste contracte cu timp parţial de lucru, mai ales la secţiile externe. Aceşti instructori lucrează cu copiii şi îi învaţă diferite meşteşuguri sau instrumente, lucrând în jur de 15 ore pe săptămână sau mai mult.

Unii dintre ei sunt angajaţi cu carte de muncă în altă parte făcând, în plus, şi meseria de dascăl, alţii, însă, trăiesc numai din acest venit care oricum nu este mare. Astfel, pe ştatul de plată al lunii acesteia cele mai mici venituri se învârt între 200 şi 300 de lei, mai multe persoane fiind remunerate cu o sumă de acest fel.

La polul opus se numără alţi angajaţi, care realizează venituri şi de peste o mie sau chiar o mie două sute de lei, fiind vorba, în principiu, despre angajaţi cu normă de bază. Cel mai mare salariu îl are, bineînţeles, managerul, care primeşte, lunar, 2400 de lei.

Potrivit acestuia, pentru anul acesta au fost prevăzute, în buget, cheltuieli de personal în valoare de 1 317 000 lei.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here