Care este pensia medie în Gorj

844

Gorjul se află în topul judeţelor cu cele mai mari pensii. Chiar dacă suntem unul dintre judeţele sărace, avem mulţi mineri pensionari care încasează pensii bunicele în comparaţie cu alţi foşti salariaţi. Astfel, potrivit ultimei statistici întocmite de Casa Naţională de Pensii, cei aproape 78.000 de pensionari din Gorj primesc, în medie, 1.291 de lei lunar, peste nivelul pensiei medii la nivel naţional care este de 1.187 de lei.
Cele mai mari pensii din ţară le au pensionarii din Sectorul 1 al Capitalei – 1.750 de lei, urmaţi de cei din Hunedoara (1.545 de lei) şi Sectorul 6 Bucureşti (1.541 de lei)
Pensii mai mari decât cele din Gorj mai încasează vârstnicii din Bucureşti, din sectoarele 2, 3 şi 4, şi cei din Braşov, cu puţin sub 1.500 de lei.
La polul opus sunt pensionarii din Bistriţa, Botoşani, Giurgiu, Satu Mare, Vaslui şi Călăraşi. Lor, poştaşul le aduce lună de lună pensii mai mici de 1.000 de lei. Cea mai grea bătrâneţe o trăiesc cei din Botoşani. În medie, ei primesc mai puţin de 950 de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here