Campanie națională „România salvează România”. Și tu poți ajuta!

1177

Crucea Roșie Română a lansat campania națională de strângere de fonduri „România salvează România”, prin care pot fi donați 2 euro la numărul special de SMS 8827, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare.

Donații pot fi făcute și pe site-ul www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei -RO59BRDE410SV24517324100 (lei), deschis la BRD Agenția Piața Romană.
Iuliana Tudor, jurnalist TVR, este ambasadorul oficial al campaniei. „Este timpul să fim uniți, este timpul să ne implicăm. Salvarea vine de la noi. România salvează România!”, a declarat Iuliana Tudor.
Reprezentanții Crucii Roșii solicită donații care să susțină acțiunile sale umanitare, pentru ajutorarea tuturor categoriilor afectate de pandemia de coronavirus.
Donațiile colectate vor fi utilizate pentru: dotarea unităților sanitare de pe întreg teritoriul României cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19; materiale de protecție pentru personalul angajat din instituțiile care asigură permanență în cadrul instituțiilor din subordinea MAI, MApN, MS; pachete alimentare și pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale și dotarea centrelor de carantină din țară.
Până în prezent, Crucea Roșie Română a primit, de la persoane juridice, donații în bani în valoare de 2.600.000 euro și a achiziționat 375.000 de mănuși de protecție, 300 de combinezoane, 1.130 litri dezinfectanți, ce au fost distribuite la nivel național prin intermediul filialelor sale.
Totodată, Crucea Roșie a demarat achiziții pentru 10 aparate de testare rapidă COVID-19, 300 de kituri pentru aparatele de testare rapidă cu care se pot testa 7.000 de persoane, cinci ventilatoare mecanice și 1.000.000 de măști de protecție.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here