Campanie de împădurire în zona Obștei Suseni

325

La sfârșitul săptămânii trecute, Cluburile Rotary și Interact Târgu-Jiu au desfășurat ediția de primăvară a campaniei de împădurire intitulată “Rotary plantează”. Acțiunea s-a desfășurat în zona Obștei Suseni, cu sprijinul Direcției Silvice Gorj și a Obștei Suseni care au asigurat terenul, materialul săditor și coordonarea de specialitate. La acțiune au participat membri ai Clubului Rotary, prieteni ai acestora și un mare număr de tineri membri ai Clubului Interact împreună cu prieteni și colegi ai lor care au dorit să se alăture acestei acțiuni, în cadrul căreia au fost plantați peste 400 de puieți de molid.

La această acțiune a participat și un oaspete al Clubului Rotary din Târgu-Jiu, rotarianul Torleif Hauge membru al Clubului Rotary din Oslo, Norvegia, care a apreciat în mod deosebit ideea, interesul numărului mare de voluntari participanți și modul de desfășurare al acțiunii.
Acțiunea ”Rotary plantează”, organizată de Rotary Târgu-Jiu, se integrează unui proiect național de implicare voluntară în creșterea suprafețelor împădurite cu scopul de a reface mediul și de a asigura un mediu de viață cât mai sănătos în cadrul comunităților. Deviza sub care se derulează acest proiect este “Când toată lumea taie, Rotary plantează”.

Este de menționat faptul că în toamna anului trecut Clubul din Târgu-Jiu a mai organizat o astfel de acțiune de plantare de arbori în cartierul Narciselor din Târgu-Jiu.
Timpul frumos și voia bună a participanților au făcut din această acțiune o reușită pe care membrii clubului doresc să o continue și în anii următori.
“Acțiunea noastră se dorește un îndemn al tuturor comunităților spre a fi preocupate de menținerea sănătății mediului prin protejarea pădurilor și refacerea suprafețelor despădurite. Doresc să mulțumesc tuturor participanților, Obștei Suseni și Direcției Silvice Gorj care s-au alăturat proiectului nostru. O mențiune specială pentru rotarienii care s-au ocupat de această acțiune, respectiv: Nicolae Goață, Dumitru Contoloru și Cătălin Dăneț” a declarat Victor Troacă, președintele Rotary Club Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here