Campanie de colectare a deşeurilor la Târgu-Jiu

150

marea debarasareAsociaţia Română pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu, organizează în acest weekend o nouă acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Nu este pentru prima oară când o astfel de campanie este organizată în judeţul nostru, pe parcursul acestui an având loc şase astfel de întâlniri.

Târgujienii sunt invitaţi sâmbătă, 26 noiembrie 2011, între orele 10.00 şi 16.00, să participe la o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. În municipiul Târgu-Jiu vor fi deschise mai multe puncte de colectare a deşeurilor, acestea urmând să fie amplasate în următoarele locaţii: Lacul Debarcader, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcul Lido (strada 9 Mai), Şcoala Romaneşti, Liceul Agricol Bârseşti şi Şcoala Generală Drăgoieni. În ceea ce priveşte deşeurile voluminoase de echipamente electronice şi electrocasnice, acestea beneficiază de preluarea gratuită de la domiciliu, de către organizatori. Pentru programarea unui transport gratuit de la domiciliu, cetăţenii au la dispoziţie numărul de telefon 0732.627.179. Orice persoană care va preda unul sau mai multe aparate electrocasnice vechi nedezmembrate, la unul dintre punctele de colectare din Municipiul Târgu-Jiu, va primi, de la voluntarii RoRec desemnaţi, un bilet de tombolă ce va fi completat cu datele participantului, târgujienii având astfel posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii. Tragerea la sorţi a câştigătorilor şi festivitatea de premiere a voluntarilor vor avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 18.30, la Sala de şedinţe a Primăriei Târgu-Jiu. Premiile puse în cadrul Tombolei „Locul deşeurilor nu e în casă!” sunt: 2 frigidere, 8 DVD playere, 5 roboţi de bucătărie şi 10 aspiratoare. Aceasta este cea de-a şasea acţiune organizată anul acesta în Gorj de către Asociaţia RoRec, în parteneriat cu primăriile. Prima acţiune a avut loc în luna martie, în Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Bumbeşti-Piţic, Bengeşti, Săcelu, Crasna, când s-au colectat 6,03 tone DEEE. Următoarele două acţiuni s-au derulat în luna aprilie, în Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, precum şi în Rovinari, în total fiind colectate 5,61 tone DEEE. Acestea au fost urmate, la 16 aprilie, de alte două acţiuni: în Târgu-Jiu şi în Motru, când s-au colectat 5,14, respectiv 2,17 tone DEEE.

Peste 850 de tone, colectate în doar câteva luni

La nivel naţional, în perioada martie – octombrie, au fost realizate 190 de acţiuni de mini colectă DEEE în 39 de judeţe. Cu sprijinul autorităţilor şi al celor peste 2.000 voluntari, s-a reuşit colectarea a peste 850 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electrocasnice, circa 45.000 de români participând la astfel de campanii.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here