Campania „Donezi o jucărie dăruiești un zâmbet” a ajuns la Glogova

406

Campania umanitară “Donezi o jucărie dăruiești un zâmbet!”, inițiată de cotidianul Gorjeanul, a ajuns și în comuna Glogova. Autoritățile locale ne-au îndrumat către familii cu o situație materială precară, care s-au bucurat enorm de darurile primite.

În pragul sărbătorilor pascale, cu toții trebuie să fim mai buni și să ne gândim la cei mai puțin norocoși. Este perioada din an în care gesturile mici contează enorm, mai ales pentru cei în cazul cărora speranța în mai bine pare doar un vis greu de îndeplinit. În acest context, coditianul Gorjeanul a organizat, în parteneriat cu Carrefour România și cu sprijinul sponsorilor Centrul de Calcul Târgu-Jiu și Tipografia PRODCOM, campania umanitară „Donezi o jucărie dăruiești un zâmbet”. Vineri, echipa Gorjeanul și Gorjeanul TV a ajuns în localitățile Bîlteni și Fărcășești, iar, ieri, au primit daruri copiii din comuna Glogova.

Momente pline de emoție
În comuna Glogova există, la fel ca în orice localitate, și familii care nu-și permit ca de sărbători să le cumpere cadouri copiilor.
Autoritățile locale au identificat familiile cu situații materiale delicate și ne-au direcționat către acestea.
Familia Știucă are 3 copii, care ne-au întâmpinat cu brațele deschise. Deși emoțiile au fost mari, aceștia au reușit să ne transmită urări de bine de sărbători.
Și la familiile Gheorghescu și Teodorescu – Șalapa am găsit câte trei copii, fiecare dintre fiind plăcut surprinși de vizita noastră. Micuții au deschis cadourile, jucăriile fiind pe placul lor.
La familia Vîrlan, mezinele erau la școală. La domiciliu era doar bunica, o femeie de 66 de ani, care ne-a mărturisit că își crește singură nepoatele. „Mama lor le-a părăsit și eu mă ocup de ele. Sunt cuminți, învață bine și sunt bucuria mea. Vă mulțumim că v-ați gândit la noi! Fetele o să se bucure de cadouri când o să vină de la școală și o să le dau”, a mărturisit bunica.
Cosmin George Drăghici, viceprimarul comunei Glogova, confirmă faptul că familiile vizitate în cadrul campaniei „Donezi o jucărie dăruiești un zâmbet” sunt sprijinite și de către Primărie. De altfel, toate cazurile sociale sunt atent monitorizate de autorități. “Am fost astăzi pe la familiile greu încercate din comuna Glogova. Noi îi ajutăm atât cât se poate. Nu avem foarte multe familii nevoiașe, dar sunt vreo zece familii cu probleme. Le urăm Paște Fericit tuturor locuitorilor comunei Glogova”, a declarat viceprimarul Cosmin George Drăghici.
Caravana “Donezi o jucărie dăruiești un zâmbet!” va ajunge și la alți copii din Gorj, următoarele destinații fiind: Peștișani, Bălești, Albeni, Prigoria, Roșia de Amaradia, Bălănești și Scoarța.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here