Campania APIA de sprijin zootehnic s-a încheiat

246

ovineAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a finalizat în urmă cu câteva zile, campania de primire a cererilor pentru Plata Naţională Directă Complementară (CNDP), acordată în sectorul zootehnie, pentru speciile ovine/caprine.

Potrivit datelor centralizate de APIA, la nivelul întregii ţări, a fost depus un număr de circa 45.400 cereri, pentru un efectiv de peste 6,9 milioane capete ovine/caprine. La nivelul judeţului Gorj, au fost depuse 616 cereri pentru un număr de 96.739 capete ovine/caprine. În perioada imediat următoare, reprezentanţii APIA Gorj vor demara controlul administrativ pentru toate cererile depuse, precum şi cel la faţa locului, pentru un eşantion de 10% din exploataţii.

Efectivul pentru care crescătorii de animale au solicitat prima trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere, în perioada 1 iunie – 31 august 2010. Totodată, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, vârsta acestora fiind de un an până la data de 31 martie 2010.

Începând cu campania din acest an, dacă în urma verificărilor se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor eligibile, se aplică reduceri sau excluderi de la plată.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here