Călinoiu repară drumurile judeţene cu două milioane de lei

140

Consiliul Judeţean Gorj va finaliza până în luna aprilie, mai multe lucrări de plombare, reparaţii şi întreţinere ale reţelei de drumuri publice judeţene în valoare de aproximativ două milioane de lei. Programul a început de luni, realizându-se reparaţii pe 6 drumuri judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu s-a preocupat intens de starea reţelei de drumuri publice judeţene. Drept urmare a găsit soluţii pentru a fi realizate reparaţii, plombări şi întreţinere ale acestora. După o expertiză amănunţită în teritoriu pentru stabilirea gradului de afectare a drumurilor pe perioada sezonului rece, Călinoiu ia pus pe drumari la treabă, aceştia reuşind să realizeze într-o zi, reparaţii la 6 drumuri judeţene. Vor fi executate lucrări de întreţinere, reparare şi modernizare pe 837 de kilometri din reţeaua de drumuri judeţene. “Vor fi efectuate reparaţii de îmbrăcăminţi asfaltice prin frezare şi aşternere mixtură asfaltică pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, cu o valoare de 173.000 de lei, reparaţii degradări îmbrăcăminţi asfaltice pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi, în valoare de 471.000 de lei, reparaţii fisuri şi crăpături prin colmatări cu emulsie bituminoasă pe 17.000 de metri liniari, care va costa 119.000 lei, reparaţii continue cu mixtură asflatică, pe 14.000 de metri pătraţi, în valoare de 868.000 de lei şi întreţinere 24 de podeţe, cu 37.000 de lei. De asemenea, vor fi executate lucrări de întreţinere şi reparare a drumurilor pietruite, prin reprofilare, adaos de material şi cilindrare, pe o lungime de 15, 101 kilometri, cu o valoare de aproximativ 199.000 de lei”, a declarat Ion Călinoiu.
Pentru asigurarea unei stări de viabilitate corespunzătoare a drumurilor judeţene şi pentru siguranţa rutieră Călinoiu s-a gândit şi la realizarea unor noi sensuri giratorii în intersecțiile în care s-au produs accidente rutiere grave. Vor fi montate 350 de indicatoare rutiere, cu o valoare de 126.000 de lei. Termenul de finalizare al acestor lucrări de reparaţii şi întreţineri este sfârşitul lunii aprilie.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here