Călinoiu a intervenit la Guvern pentru Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu

179

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Ion Călinoiu, face toate demersurile pentru a prelua Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. Acesta a intervenit chiar la Guvern pentru ca sediul instituţiei de cultură să intre sub administrarea totală a CJ Gorj. După preluare, Călinoiu are în plan repararea şi modernizarea acesteia pentru ca angajaţii Ansamblului „Doina Gorjului” să nu mai lucreze în condiţii improprii.

Autorităţile judeţene au început de acum o săptămână demersurile pentru a prelua Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu.
Şeful judeţului, Ion Călinoiu, ştie că membrii Ansamblului „Doina Gorjului”, îşi desfăşoară activitatea în condiţii nu tocmai normale.
“Ansamblul «Doina Gorjului» este un brand judeţean cu impact naţional. Un lucru foarte important, ne ducem şi dăm spectacole, la Teatrul Naţional din Craiova, la Sala Palatului şi din păcate la noi dăm spectacole în condiţii improprii. Ne bucurăm însă că vine vara şi o să dăm spectacole, în aer liber”, a precizat, ieri, Ion Călinoiu. De asemenea, acesta a mai susţinut următoarele: „avem o problemă legată de cadrul juridic al preluării acestei Case de Cultură, care în prezent aparţine sindicatelor. Am făcut demersurile necesare pentru a-l prelua printr-un cadru legislativ, creat de Guvernul României, în responsabilitatea autorităţilor locale. Am depus acest lucru acum o săptămână, eu sper ca într-un termen foarte scurt să preluăm, trecând peste ce se întâmplă acum că e în lichidare, că lichidatorul… Casele de Cultură care sunt abandonate sau nu sunt bine administrate de sindicate, le preia statul şi le dă autorităţilor locale în transfer”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here