Căldură în unităţile spitaliceşti gorjene

342

Pacienţii internaţi la Spitalul Orăşenesc Novaci au căldură în saloane, de la începutul acestei săptămâni. Saloane încălzite sunt şi la secţiile Pediatrie şi Ginecologie de la Spitalul Orăşenesc Turceni. Managerii unităţilor spitaliceşti şi-au luat măsurile necesare pentru ca bolnavii internaţi în această perioadă să nu sufere de frig.

Pe fondul scăderii temperaturilor, la unele spitale din judeţul nostru au fost puse în funcţiune centralele termice. De la începutul acestei săptămâni, la Spitalul Orăşenesc Novaci s-a dat căldură după un anumit program. „Am dat drumul la căldură de luni. Aici, fiind zonă montană, temperaturile sunt destul de scăzute şi nu riscăm să lăsăm pacienţii în frig. Deocamdată dăm căldură după un anumit program, dar, pe măsură ce se va face mai frig, vom creşte timpul de furnizare a căldurii”, confirmă Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

La Turceni, căldură la Ginecologie şi Pediatrie
Şi la Spitalul Orăşenesc Turceni a fost pusă în funcţiune centrala. Deocamdată, se furnizează căldură la Pediatrie şi la Ginecologie. „Am pornit şi noi centrala şi avem încălzite saloanele de la Pediatrie şi Ginecologie, pentru că acolo avem copii şi mămici, care au nevoie de temperaturi optime”, a menţionat Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu încă nu a început furnizarea agentului termic, însă managerul precizează că centralele vor fi puse în funcţiune dacă temperaturile din saloane vor scădea. „La noi încă nu este atât de frig încât să pornim căldură. Atunci când va fi necesar, bineînţeles că vom asigura căldură în saloane”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.
Din fericire, meteorologii anunţă o uşoară creştere a temperaturilor în următoarele zile.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here