Căldură în spitalele gorjene

197

spital dobritaPacienţii internaţi la Spitalul Orăşenesc Novaci şi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa), dar şi cei din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au căldură în saloane. Managerii acestor unităţi au pornit centralele de câteva zile.

Temperaturile foarte scăzute, înregistrate în ultima perioadă, au determinat conducerile anumitor spitale din judeţul nostru să pornească centralele termice, astfel încât pacienţii să nu sufere din cauza frigului. „Am dat drumul la căldură de mai bine de o săptămână. La noi, fiind zonă de munte, temperaturile înregistrate erau foarte scăzute şi am decis să pornim centrala. Astfel, avem căldură în tot spitalul, mai ales că avem şi mămici cu bebeluşi, care au nevoie de condiţii optime şi de temperaturi ridicate”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Centrala spitalului din Novaci funcţionează pe motorină. Stocul de motorină este asigurat pentru întreg sezonul rece, potrivit directoarei unităţii. „Am făcut necesarul de motorină accizată pentru sezonul rece, pentru că centrala noastră funcţionează cu motorină”, a spus Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Căldură şi pentru pacienţii fostului Sanatoriu Dobriţa

Poziţionat într-o zonă montană, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa) este încălzit de câteva zile. „La noi s-a pornit căldura de câteva zile. Temperaturile din saloane sunt plăcute. Este încălzită întreaga unitate”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. Tot pentru sezonul rece, conducerea acestui spital a comandat halate de monton pentru personalul medical şi pături pentru pacienţi. În plus, s-au verificat geamurile saloanelor şi uşile exterioare, urmând ca cele descoperite defecte să fie înlocuite.

Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, complet încălzit

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-au luat toate măsurile necesare întâmpinării sezonului rece. Imediat ce s-au înregistrat temperaturi scăzute, conducerea unităţii a decis să pună în funcţiune sistemul de încălzire. „În toate cele trei clădiri ale spitalului s-a pornit căldura de când a venit frigul, deci de câteva zile. La Pasarelă s-au verificat sobele şi singura care nu are căldură este Farmacia spitalului de acolo, care se află în zona unde se desfăşoară lucrările de modernizare a secţiei Boli Infecţioase. În rest, peste tot este căldură”, afirmă Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Pacienţii internaţi la acest spital confirmă că temperatura din saloane este numai bună şi că nu sunt probleme cauzate de frigul de afară.

La Spitalul „Sfântul Ştefan” nu s-a pornit căldura

La Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari încă nu s-a pornit căldura. Cu toate acestea, pacienţii nu suferă de frig, în saloane temperaturile menţinându-se la un nivel bun. „Nu am pornit căldura. La noi nu este frig în interior, spitalul având izolaţie termică”, e explicat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Totuşi, dacă se vor înregistra temperaturi mai scăzute, conducerea spitalului din Rovinari spune că va pune în funcţiune centrala termică, astfel încât bolnavilor internaţi în acest spital să li se asigure condiţii optime.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here