“Cadou” – Două miliarde de la CE Turceni, pentru firma pedelistului Gavrilescu

269

deschidereFostul director comercial al Complexului Energetic (CE) Turceni, Dan Gavrilescu, a semnat în luna aprilie un contract în valoare de peste două miliarde de lei vechi cu unitatea la care a lucrat.

Suma nu reprezintă un ,,bonus” pentru activitatea prestată acum câţiva ani de ,,portocaliul” trimis în judecată pentru fapte de corupţie, ci banii pentru o lucrare câştigată recent de firma fostului lider de tineret a organizaţiei PD-L Gorj, SC. Damitrade SRL. Lucrarea priveşte modernizarea drumului de acces spre Mina Dragoteşti şi realizarea unei platforme în zonă.

Firma lui Dan Gavrilescu, SC Damitrade SRL cu sediul în Târgu-Jiu, specializată în construcţii civile şi industriale, în lucrări de drumuri şi şosele, în închirierea de utilaje, în comerţ cu piese în industria minieră şi energetică a obţinut, recent, un contract pentru care CE Turceni pusese la bătaie trei miliarde şi jumătate de lei vechi. La licitaţia iniţiată de marele producător de energie s-au înscris şase firme, printre acestea aflându-se şi cea a pedelistului, care în urmă cu câţiva ani fusese chiar directorul comercial al unităţii energetice. Preţul mic oferit de Gavrilescu la licitaţie, determină conducerea CE Turceni, formată în special din pedelişti, colegi de partid cu deţinătorul firmei, să îi ofere lucrarea acestuia, deşi este intens vehiculată, la bursa zvonurilor, Minacalitatea îndoielnică a lucrărilor realizate de meseriaşii firmei târgujiene. Preţul oferit de firma SC Damitrade SRL este astfel de 208.792 lei, cu aproape un miliard şi jumătate de lei vechi mai puţin decât banii puşi în joc pentru această lucrare de reprezentanţii CE Turceni.

Slabă activitate la Dragoteşti

Firma lui Gavrilescu semnează contractul în luna aprilie, adică în urmă cu aproape două luni, dar localnicii din Dragoteşti susţin că nu au văzut prea mare activitate în faţa minei. Chiar şi edilul local, Vili Pasăre, susţine că nu ştia că vreo firmă s-ar fi apucat să repare şi să modernizeze drumul de acces spre Mina Dragoteşti, care este aproape distrus. ,,Nu am văzut prea mare lucru prin faţa minei. Nici nu ştiam că se lucrează acolo. Oricum drumul este distrus şi probabil se va moderniza doar pe o suprafaţă de 600-700 de metri. Nu ştiu ce firmă a câştigat, deşi firma asta, SC Damitrade, mi se pare cunoscută şi ştiu că s-a înscris şi la o licitaţie la Primăria Dragoteşti, dar a pierdut lucrarea la o mică diferenţă de preţ de câştigător. Cine ştie ce au prevăzut în caietul de sarcini de lucrarea se face domol”, a declarat primarul din Dragoteşti, Vili Pasăre.

Lucrarea trebuie să se realizeze însă în maxim 24 de luni. La Mina Dragoteşti lucrează peste 300 de salariaţi, drumul spre acesta parcurgându-se zilnic de aceşti angajaţi.

Firmă cu carnet portocaliu

,,SC Damitrade SRL, cu sediul in Târgu-Jiu, este o companie înfiinţată în anul 2005 şi care a reuşit într-un interval de timp relativ scurt să se poziţioneze în rândul celor mai importante societăţi de construcţii din judeţ”, aşa se descriu, reprezentanţii societăţii, pe un site de profil. Nu se spune însă nimic de lucrările care se vehiculează că sunt obţinute de Dan Gavrilescu ca urmare a carnetului său de partid. Nici de faptul că firma lui Gavrilescu se bate cap în cap cu cea a colegei sale din PD-L, Elena Cojocaru, şi ea în aceiaşi situaţie, privind licitaţiile, cu fostul lider de la tineret.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here