Ca să-i ducă de nas pe mineri, Condescu şi pedeliştii au făcut un protocol clonă

530
Fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a argumetat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de ce toate afirmaţiile PD-L-ului referitoare la protocolul FNME – PD-L, sunt de natură îndoielnică.

Protocolul are la bază sprijinul sindicaliştilor din minerit şi energie de a vota cu candidatul la preşedinţie Traian Băsescu. Ciurel a demonstrat astfel că noul protocol este o clonă a celui semnat în martie la Rânca între Marin Condescu şi ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Protocolul dat publicităţii joi, la puţin timp după vizita electorală a lui Traian Băsescu în judeţul Gorj este în realitate, o altă modalitate de-a pedeliştilor de a minţi electoratul cu proiecte care au mai fost promise dar nu au fost aduse până acum la îndeplinire. ,,Ce se scrie în acest protocol, semnat de Marin Condescu, sunt lucruri uşor de demontat, lucruri care la prima citire a unui om cât de cât avizat nu au cum să stea în picioare. Vreau să vă amintesc că pe 14 martie 2009 a fost o vizită a ministrului Videanu care s-a concretizat la Rânca prin semnarea unui alt protocol. Vă pot spune că 90% din protocolul semnat în 14.03 se regăseşte în acesta. După şapte luni de zile apare acelaşi gen de promisiuni cu diferenţa faţă de protocolul trecut, cel din martie, care nu avea termene clare de ducere la îndeplinire”, a declarat, vineri, Laurenţiu Ciurel, fost director general al Complexului Energetic Rovinari.
Promisiuni de cursă lungă
Ciurel a menţionat, de asemenea, că în acest nou protocol singurul lucru care se promite în plus este realizarea până în martie 2010, adică peste trei luni, a unui drum în Oltenia, pe ruta Târgu-Jiu- Petroşani-Deva, imposibil de realizat în termenul prevăzut în document. ,,Diferenţa majoră între cele două protocoale este punctul opt, unde se spune: proiect de dezvoltare pentru un drum în Oltenia, ruta Târgu-Jiu-Petroşani-Deva, cu termen de realizare 1 martie 2010, adică peste două luni şi jumătate. Oricine are cât de cât idee ce înseamnă un asemenea proiect, ori are idee despre ce înseamnă o investiţie de genul acesta, eu vă spun că prima dată trebuie făcut un studiu de fezabilitate, iar până la proiectul tehnic de execuţie e cale lungă de tot. Să spui că faci aşa ceva până în martie mi se pare mai mult decât aberant”, a declarat Ciurel.
O altă neregulă legată de protocolul respectiv sesizată de Laurenţiu Ciurel a fost locaţia unde acesta a fost semnat , şi anume în staţiunea Rânca, la data când a fost încheiat, 26.11.2009. Doar cu câteva zile înainte de votare acest act a fost făcut public, când punctele lui cele mai importante au fost din nou reluate şi puse pe tapet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here