Ca la noi, la nimeni – Mizeria iohannesciană înflorește, dar nu miroase!

645

Motto: „Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva decât ceea ce ești.” – Ralph Waldo Emerson

Că se fură în țara pe care o credem încă a noastră nu mai este o noutate. Ba mai mult, în ultimii cincisprezece ani ne-am convins de adevărul conținut în zicerea „Peștele de la cap se împute”. Fostul vaporean cocoțat în Dealul pe care-i construit Palatul Cotroceni ne-a mărturisit, poate singura dată când a fost sincer, că el a creat un „stat mafiot”. Căruia îi plăcea, pe vremea când era la putere – în regimul Băsescu -, să-i spună stat de drept. În vremea sasului ce-și dorește un al doilea mandat de președinte nu s-a schimbat nimic. Poate parțial, pe ici pe colo, prin punctele neesențiale. Grație dezvăluirilor cu probe – chitanțe ale unor plăți făcute din banii omului de afaceri patriot Sebastian Ghiță, martori, fotografii și filme – au căzut, pe rând, doi dintre capii Binomului: Generalul SRI Florian Coldea și procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi. Ultima după mari sforțări, întrucât beneficiarul dosarelor politice ale celor doi abuzivi conducători ale instituțiilor de forță pe care le reprezentau îi refuza revocarea cerută cu 20 de capete de acuzare de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Fiind nevoie de o decizie a Curții Constituționale a României, aplicat de Herr Iohannis abia după 32 de zile!
Ca o concluzie a comentariului său intitulat „Golăneala campaniei electorale”, publicistul Cornel Nistorescu zicea, pe drept cuvânt, că: „Alegerile cu păruială, amenințări și șantaje nu sunt alegeri.” Asta, așa, ca să pricepem cum se percep viitoarele alegeri europarlamentare de către un comentator neutru precum Cornel Nistorescu. Unul care nici din greșeală nu poate fi acuzat că ar ține parte social-democraților, dar nici nu acceptă limbajul nespălaților pe dinți din opoziția condusă de Herr Klaus Werner Iohannis.
Politica în cel mai golănesc stil săsesc pornește chiar de la Peștele cel mare, adică de la încă stăpânul, temporar, al Palatului Cotroceni. Cel care într-un limbaj bolovănos și de mahala folosește expresii nedemne de un președinte: „Golăneala PSD-istă nu mai merge!”(să pricepem că ar ține golăneala sa de sas?, n.m. I.P.), marotă ce a devenit noua idee fixă a fostului „comunist privat” , așa cum s-a autocaracterizat însuși Klaus Werner Iohannis. Cel mai mare strângător de case dintre foștii primari de urbe provincială. Căruia Dumnezeu nu i-a dăruit vreun copil. Ceea ce l-a îndemnat să investească în imobiliare. Pentru ce și pentru cine nu se știe!
Și totuși, pe lângă „golăneala săsească” mai este permisă golăneala ONG-urilor sorosiște și SRI-ste, caftelile unor oameni nevinovați ale lui Sandi Matei ori Tudor Chirilă. Care nu se pun și nu se pedepsesc.
Numai pentru că aceștia și alți protestatari violenți sunt prietenii președintelui cu geacă roșie, prezent la mitingurile neautorizate. Dar neapărat anti PSD și anti ALDE!
Limbajul colorat al celor care înjură, calomniile, acuzațiile fără temei și fără logică din cei zece ani răi de sub regimul Băsescu, preluate de acesta din viața trăită printre drojdierii porturilor, fac parte din programul electoral al actualului Preș. Klaus Werner Iohannis.
Continuatorul și plagiatorul Werner este un actor prost. Care-a păstrat șefii instituțiilor de forță, poate doar cu o excepție. L-a pus la SRI pe amicul lui sas Eduard Hellvig, unul ce mimează reforma noii securități. Și el a semnat protocoale secrete ale SRI și Parchetul General în anul 2016, deși anterior le denunțase pe cele ale Părintelui protocoalelor secrete – ex-Directorul SRI, George Cristian Maior, Nașul de cununie al lui Victor Ponta. Dar cum este nașul, e și Finul.
Mi-e greu să pricep cum de-l rabdă americanii pe Maior George Cristian, ori totul s-a comis în România cu știința lor!
Ion PREDOȘANU

2 COMENTARII

  1. Aceiasi obedienta si lipsa de profesionalism; nu e de mirare ca Gorjul trage tara inapoi. Din cauza si unor asa zisi gazetari, ca semnatarul acestor mizerii, Gorjul a ramas in urma tuturor judetelor. Nu va e jena de voi si nici de tinerii care au plecat sa ridice PIB-ul altor judete si altor tari ? ! Voi aveti copii si nepoti ? Va puteti uita in ochii lor ? Sunteti lipsiti de bun simt, de constiinta civica, sa nu mai vorbim de profesionalism. Niste ratati, care daca nu fac frumos PSD-ului, nu-si pot gasi niciun alt job. Sa va fie rusine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here