Ca la noi, la nimeni – Iohannis – neamţul român –CU MULT SÂNGE RECE!

196

Bătând judeţele patriei numită Colonia România, candidatul Alianţei Creştin Liberale – Klaus Werner Iohannis se convinge din ce în ce mai mult că aceia care se numeau liberali cu adevărat şi-i erau apropiaţi lui Crin Antonescu nu-l agreează chiar deloc.
Iar dacă mai sunt situaţii încurcate, ca la Gorj, unde preşedintele organizaţiei PNL Gorj, Senatorul Dian Popescu, ca şi primarul comunei Peştişani, ing. Florin Pavel, au avut lunea trecută audierea ultimilor doi martori în procesul penal comun de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sprijinul electoral este slab spre inexistent. Procesul a rămas în pronunţare pe data de 29 septembrie 2014. Cu atât mai mult cu cât primarul Florin Pavel este preşedintele organizaţiei PNL Peştişani, iar vicepreşedintele lui de la PNL – Ilie Fuiorea, care-i şi viceprimar, a trecut la PSD, fiind prezentat publicului din Peştişani de către preşedintele PSD Gorj, Dr.ing. Florin Cârciumaru, împreună cu alţi doi trei traseişti cu ocazia alegerii PSD, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului, ce le permite aleşilor locali să se decidă în timp de 45 de zile asupra partidului în care vor să activeze.
Prezentările candidatului la alegerile prezidenţiale făcute de Ludovic Orban aduc aminte de campaniile unor dictatori din alte vremi, demult apuse, de genul celor conduse de Ribentrop. Lui Ludovic Orban i se pare că Iohannis tace şi face. Nu ştim exact ce face, în afara lucrăturilor prin care i-a înfipt cuţitul în spate fraierului de Crin Antonescu, şi nici nu credem că vorbeşte puţin şi bine. Ba din contră, puţin şi prost! Nu are un program electoral pentru România, mizând pe susţinerea lui Traian Băsescu în turul al doilea.
Prin rugămintea ce i-o face lui Traian Băsescu să-l ajute, Klaus Werner Iohannis dovedeşte încă odată că nu cunoaşte Constituţia. El crede, pur şi simplu, în naivitatea lui dirijată de la Berlin de Cancelarul Angela Merkel, că imixţiunile lui Traian Băsescu în crearea PMP şi în susţinerea Elenei Udrea drept candidat la alegerile prezidenţiale este consituţională!
Se vehiculează că staff-ul său de campanie l-ar dori pe ex-preşedintele Crin Antonescu să facă parte din echipa de campanie a lui Iohannis, spre a-i mai creşte acestuia popularitatea. Numai că, fără să fi negociat cu el ce şi cum, Crin Antonescu refuză. Cel puţin deoicamdată.
Şi de ce n-ar refuza, mă rog frumos, atâta vreme cât visătorul Klaus Werner Iohannis  se şi vede la Cotroceni. Ba mai mult, prevede că după succesul lui – în bătălia prezidenţială -, cel iluzoriu, la vârful PNL se vor face alegeri pentru funcţia de preşedinte. Unele corecte, zice el, în care nu-l va susţine pe Crin Antonescu!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here