Ca la noi, la nimeni – Eșecul succeselor gogonate!

514
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Succesul este abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără pierdere de entuziasm.” – Winston Churchill

Știm că membrii PNL nu-și vor vota Guvernul PNL/Orban 2, ceea ce depășește așteptările unei banale bizarerii. În astă vreme, liberalii se laudă de mama focului cu „realizărili” în mai multe domenii. Motiv pentru care au curățat, zic ei, Programul de guvernare al „GuWernerului Meu I” de ceea ce se îmbățoșează ei că au făcut și, în rest, a rămas un copy-paste al mai vechiului Program de guvernare.
Bine zicea publicistul Cornel Nistorescu, Directorul Cotidianului, despre „Succesele gogonate ale Guvernului Orban”. „Pornind de la aceste succese precum Recursul compensatoriu abrogat, reducerea numărului de ministere de la 26 la 16, fără a ști cu ce beneficiu și cu ce folos, a liberalizat rezidențiatul despre care prim-ministrul Orban credea că e un fel de cazare, că a decis plafonarea indemnizațiilor pentru demnitari și a sporurilor din sectorul public la nivelul din decembrie 2019, alături de detașarea oprită a exodului din sectorul privat în cel public prin care se evitau concursurile de ocupare a unor funcții publice, și, totodată, plata activităților desfășurate de militari și de polițiști în zilele libere sau la sărbătorile legale și a alocației pentru drepturile de hrană”, așa cum le-a înșirat publicistul Cornel Nistorescu, în rest nimic bun! Cu mult tupeu și în total[ desconsiderare a legilor țării, printre care și Legea fundamentală, adică Constituția, s-au asumat răspunderi pentru Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 și multe alte legi sau ordonanțe de urgență total netransparente, nedezbătute în Parlamentul României și, desigur, neadoptate prin votul majorității parlamentarilor.
Pensiile minime și salariul minim au fost plafonate, iar al doilea Program de guvernare se arată a fi unul al austerității de care nu vor scăpa cetățenii României, cei păcăliți cu declarații sforăitoare că va fi bine și la vară cald!
Pornind de la aceste presupuse succese pe care PNL Orban le consideră istorice și strălucitoare, lucrurile nefiind nici pe departe așa, liberalii consideră că ,,Parlamentul a dat o lovitură cruntă democrației, demițând un Guvern Orban I care a cerut mai multă democrație pentru români, iar majoritatea parlamentară care a votat moțiunea de cenzură a arătat că acționează împotriva poporului român.”
În timp ce Muzeul Național de Istorie este încă nerestaurat în întregime și Muzeul Peleș are mari probleme grave și de întreținere, dar împrumută piese altor muzee, se va inaugura cu mari costuri bănești, pe 24 mai, Muzeul Național I.C. Brătianu de la Florica. În plus, Muzeul Național Constantin Brâncuși, înființat tot prin decret prezidențial semnat de Klaus Werner Iohannis, la 15 iulie 2015, nu prea există. Pe 20 ianuarie 2020, TVR anunța că „Ministerul Culturii are la dispoziție 3 ani să deschidă Muzeul Constantin Brâncuși. În caz contrar, pierde clădirea. În curte zace, de peste 8 decenii, prima variantă a Mesei Tăcerii, sculptată de Brâncuși”.
Despre declinul producției industriale a României în luna decembrie 2019, anunțată și de Eurostat și de INS(-2,3% pe an și -13,8% în decembrie!) nu mai vorbim. Tare mie-e teamă că ne pierdem vremea cu acest minoritar Guvern PNL/Orban 1, 2, 3 și câte-or mai fi.
ION PREDOȘANU

P.S. Abia pe 24 februarie se va da votul în Parlamentul României pentru Guvernul Orban II. Fără a ști cine-l votează! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here