Ca la noi, la nimeni – Cartele telefonice numai cu buletinul, ca şi creditele tot cu buletinul ?!

256

Cei care s-au fript odată cu creditele luate numai cu buletinul suflă acum şi-n iaurt. Nu-i nevoie să facem exerciţii de memorie, întrucât creditele acordate numai cu buletinul nu au dispărut. Ofertele aşazis speciale nu mai prididesc, iar băncile îşi fac publicitate inclusiv pe site-urile lor sau chiar ale Google.
Doar cei păcăliţi se-nmulţesc, iar sfaturile bătrânului lup de mare Adrian Vasilescu, de la BNR, cum că ar fi bine să se ia credite numai în lei sunt adevărate, Adrian Vasilescu fiind un fel de om cu slujbă pe viaţă la banca centrală a României, ca şi Guvernatorul Mugur Isărescu, de numele căruia se leagă multe din dezastrele ţărişoarei noastre, ajunse azi a fi numită Colonia România. Ultra-răspânditul Internet ne anunţă că un Credit fără adeverinţă de salariu şi factură de utilităţi se acordă în 2 ore şi acum, de pildă, la Raiffaisen Bank. Or mai fi şi alte bănci, toate străine, ce procedează aşa. Faţă de dobânzile recomandate de BNR, să recunoaştem că cele practicate de Raiffaisen Bank sunt prohibitive. Oferta specială e de 8,25%, dar pe Internet se precizează că poate ajunge şi la 9,15%. Iar practica ne demonstrează că băncile o cresc, de multe ori, fără a se mai negocia cu clientul.
Unul dintre cei mai vorbăreţi cetăţeni este primul ministru Dacian Julien Cioloş. Fie că e cazul, fie că nu, Cioloş se bagă. Tot şi în toate! Numitul Dacian Julien Cioloş a acreditat ideea că trebuie pusă sub control vânzarea în România a cartelelor pre-pay. Pe motivul că nişte terorişti de prin Occident ar fi cumpărat asemenea cartele din România şi nu puteau fi identificaţi şi deci ascultaţi din pricina legilor de la noi. De unde se poate înţelege că noi ceilalţi, cei cu abonamente, suntem oricum ascultaţi cu acte în regulă. Cică, astfel, am fi mai în siguranţă. Poate în siguranţa lor!
Premierul Dacian Julien Cioloş simte necesare nişte lămuriri şi zice: „Nu ştiu dacă au fost folosite la atentatele de la Bruxelles şi n-am spus niciodată chestia asta(…) am spus – şi am avut infirmaţii de la SRI, nu-i nici un secret – că în pregătirea unor atentate au fost folosite cartele prepay din România.”
Şi dacă ne aducem aminte de o declaraţie mai veche a aceluiaşi Dacian Julien Cioloş, făcută la bilanţul ANAF pe anul trecut, hodoronc-tronc ni s-a precizat: „N-am fost, nu sunt şi nu o să fiu niciodată ofiţer acoperit”. Ca şi cum noi am putea să verificăm. De regulă, cine se scuză se acuză! Ar fi grav să fie şi cazul domniei sale.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here