Butelii confiscate şi amenzi aplicate de Protecţia Consumatorilor

347

În urma efectuării a 11 controale la agenţii economici din judeţ, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au efectuat verificări privind modul de respectare a prevederilor legale privind buteliile pentru gaz, petrolier lichefiat (GPL) –  tip aragaz, (umplute, pregătite pentru livrare către consumatori).

Comisarii CJPC Gorj au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind buteliile pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) – tip aragaz, (în reţeaua de distribuţie şi în staţiile de umplere), umplute, pregătite pentru livrare către consumatori. „Au fost controlaţi 11 agenţi economici şi o cantitate de 268 de butelii. Abaterile constatate de noi sunt lipsa afişării preţurilor şi tarifelor, în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit, precum şi lipsa inscripţionării prin vopsire pe corpul buteliei a anului şi lunii următoarei inspecţii periodice/verificări tehnice. Pentru abaterile constatate au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 2.000 lei şi două avertismente, fiind dispusă şi măsura opririi temporare de la comercializare a 68 bucăţi butelii până la remedierea deficienţelor”, a declarat Mădălin Giurcău, comisarul-şef adjunct al CJPC Gorj.
Conducerea CJPC Gorj are şi o serie de recomandări pentru gorjeni: buteliile umplute nu trebuie să prezinte defecte de natură fizică, ele trebuie să fie inscripţionate prin poansonare cu informaţii utile, să fie scrisă luna şi anul scadenţei acordate, precum şi fluidul pentru care a fost construită butelia. De asemenea, distribuirea buteliilor tip aragaz se face numai de către operatori economici autorizaţi, aceştia din urmă fiind obligaţi să difuzeze utilizatorilor instrucţiuni pentru fiecare butelie, care să cuprindă aspectele privind montarea şi utilizarea buteliilor. La distribuirea buteliilor către utilizatorii casnici se recomandă ca operatorul de transport să instaleze butelia la locul de utilizare, verificând buna etanşare a acesteia şi verificarea întregii instalaţii cu emulsii sau detector de gaze.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here