Burlan a anulat licitaţia de închiriere a “limuzinelor” pentru SNLO

146

burlanLicitaţia care trebuia să aibă loc vineri la sediul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) privind închirierea maşinilor cu şofer pentru directorii unităţii miniere a fost anulată.

Conducerea SNLO a luat decizia de a stopa această licitaţie pentru care urmau să se atribuie aproape un milion şi jumătate de lei, pentru închirierea a 42 de autoturisme de teren şi oraş, după vâlva mediatică care s-a creat în ultimele zile. Reprezentanţii SNLO au avut discuţii şi cu sindicaliştii pe această temă, mai ales că se punea problema realizării unor economii care ar urma să fie făcute în unitate. Există însă posibilitatea ca anularea licitaţiei să fie doar de ochii lumii, iar vechiul contract de închiriere să fie, la secret, prelungit.

SNLO 3Niciodată, în ultimii ani de când se realizează aceste licitaţii privind închirierea maşinilor cu şofer pentru directorii SNLO, acestea nu au fost anulate cum s-a întâmplat, de altfel, săptămâna trecută. Asta, după ce “Gorjeanul” a sesizat că unitatea nu face rabat de la comoditatea pentru directorime dar dă salariaţii afară, pe bandă rulantă. Vâlva mediatică creată şi la nivel central a determinat conducerea unităţii să ia măsuri pentru a ieşi cu faţa curată în faţa muncitorilor. S-a stabilit astfel, şi după discuţii cu sindicaliştii, ca licitaţia care trebuia să aibă loc vineri să fie anulată, pentru a se economisii astfel cei un milion şi jumătate de lei vechi care trebuiau să fie daţi pentru utilizarea, timp de un an, a 42 de maşini.

Aurică Popescu, pe lângă informaţii

Deşi subiectul privind închirierea maşinilor pentru SNLO a creat numeroase polemici în presa locală şi centrală, purtătorul de cuvânt al SNLO, Aurică Popescu, a fost luat complet prin surprindere în momentul în care a fost întrebat câte oferte s-au depus la licitaţia care se anulase deja de două zile. Popescu a venit cu o explicaţie simplă, dar aberantă, spunând că avea nevoie de 24 de ore ca să se documenteze. În cele din urmă a oferit un răspuns stânjenitor: “licitaţia s-a anulat miercuri”.

Într-adevăr licitaţia a fost anulată pe data de 12 ianuarie motivul fiind: “scăderea accentuată a cererii de cărbune, urmare a crizei economice, a condus la măsuri de restructurare a activităţii SNLO Târgu-Jiu, implicit la reducerea surselor alocate achiziţiei de prestări servicii. Astfel, SNLO Târgu-Jiu nu mai poate asigura sursele menţionate în anunţul de participare, motiv pentru care, în temeiul OUG 34/2006, art. 209, alin. 1, litera d, teza finală «este imposibilă încheierea contractului»”.

Aceasta este a treia licitaţie anulată după ce presa a sesizat că unităţile de stat, în speţă, Complexul Energetic Rovinari (licitaţia privind pictura Catedralei din localitate), Complexul Energetic Turceni (licitaţia privind utilajul de la Jilţ), şi acum SNLO cu licitaţia privind închirierea maşinilor cu şofer, fac risipă de bani în plină criză economică.

Anamaria Stoica

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here