Bondoc: „Nu duce nimeni o campanie de denigrare a farmaciştilor”

260

Nemulţumirile farmaciştilor gorjeni privind mediatizarea controalelor ce se efectuează în această perioadă au ajuns şi la urechile conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj precizează că nu se duce niciun fel de campanie de denigrare a farmaciştilor.

Conducerea CJAS Gorj face precizarea că verificările care se fac la farmaciile din ţară sunt realizate la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi nu are drept scop denigrarea farmaciştilor. „Cred că nu duce nimeni nicio campanie de denigrare a farmaciştilor. Este un control care se desfăşoară la nivel naţional. Cred că cei de la Colegiul Farmaciştilor au uitat foarte repede că în perioada 2013-2014 s-au achitat arierate acumulate în perioada 2007-2011, în valoare de 1 miliard de euro la nivel naţional”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Remember!
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au decis să demareze o amplă acţiune de verificare a obligaţiilor legale pe care le au farmaciile aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate. Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj spune că verificările au demarat şi se vor încheia la data de 26 noiembrie. La nivelul judeţului Gorj au demarat deja controalele, acestea încheindu-se în ultima săptămână a lunii. “Am început verificările la farmacii. Perioada controlată este 1.07 – 6.11. În control merg echipe mixte ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică. Verificările continuă până pe data de 26 noiembrie”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Eliberarea unui medicament care necesită o plată mai mare din partea pacientului se poate realiza în condiţiile în care medicul a indicat în prescripţie denumirea comercială a medicamentului sau la solicitarea pacientului. De asemenea, farmaciile au obligaţia legală de a informa şi prezenta, la loc vizibil, drepturile pacienţilor în relaţia cu acestea.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here