Bojincă şi Căruntu, aspiranţi la scaunul lui Gorun

183

BojincaConducerea Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a solicitat retragerea dosarului de confirmare a profesorului universitar doctor Adrian Gorun în funcţia de rector, dată fiind opţiunea acestuia de a păstra doar funcţia de preşedinte al Senatului UCB.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a luat act de solicitare şi a decis returnarea dosarului, confirmând, totodată, că procesul de alegere a rectorului se reia. În lupta pentru postul lăsat liber prin demisie de către Adrian Gorun sunt vehiculate două nume: Moise Bojincă şi Constantin Căruntu.

În data de 22 februarie 2012 se înregistra la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului adresa prin care profesorul universitar doctor Adrian Gorun anunţa că optează pentru funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu şi solicita retragerea dosarului pentru confirmarea sa în funcţia de rector al UCB Târgu-Jiu. Luând act de situaţia comunicată, MECTS decide returnarea dosarului solicitat, în final menţionând: “dat fiind situaţia creată, procesul de alegere a rectorului se reia”.

Alegerile se reiau pe 19 martie

caruntu 2După ce fostul rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a ales să păstreze numai funcţia de preşedinte al Senatului UCB, s-a impus organizarea unui nou scrutin pentru alegerea rectorului. Astfel, s-a stabilit calendarul noilor alegeri şi, potrivit acestuia, în perioada 1-5 martie are loc depunerea candidaturilor. Pe 9 martie este validarea candidaturilor în Senat. În perioada 10-17 martie se desfăşoară campania electorală, iar pe 19 martie are loc votul. Trebuie precizat faptul că pentru noile alegeri s-a schimbat şi comisia electorală. Reamintim că la scrutinul din data de 13 februarie au intrat în cursa electorală Dorel Chiriţescu şi Adrian Gorun. Atunci Adrian Gorun a câştigat alegerile cu 79,87% din voturile valabil exprimate, contracandidatul său obţinând doar 20,13% din voturi.

Două nume vehiculate, pentru funcţia de rector

Deocamdată nu se ştie oficial cine va intra în noua cursă electorală pentru fotoliul de rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, însă există surse care susţin că actuala echipă managerială a universităţii ar opta pentru Moise Bojincă, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, iar contracandidatul său ar fi Constantin Căruntu, directorul Şcolii Doctorale. Acesta, din urmă, ar fi susţinut de fosta echipă a lui Dorel Chiriţescu, mai ales că mulţi dintre cei aflaţi în respectiva echipă sunt şi membri ai PP-DD, pe care îl conduce, la Gorj, acest potenţial candidat.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here