Bojincă, la ordin! – Luminiţa Popescu, votată rector interimar al UCB

364

Contractul de management al rectorului Moise Bojincă a expirat pe data de 26 septembrie. La aceeaşi dată a avut loc şedinţa de Senat a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în cadrul acesteia fiind propusă Luminiţa Popescu pentru asigurarea interimatului. Bojincă îşi va exercita atribuţiunile de rector până când Ministerul Educaţiei îl va elibera din funcţie, prin ordin. Au fost votaţi, de asemenea, noi membri în Senat, aceştia fiind Ana-Maria Dudău şi Mihai Cruceru, cel din urmă ocupând, de vineri, funcţia de Cancelar General al Senatului UCB.

Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu s-a întrunit vineri, 26 septembrie. În aceeaşi zi a expirat şi contractul de management al rectorului Moise Bojincă. Conform procedurilor, era necesară o propunere pentru interimat, pe care membrii Senatului să o voteze. Luminiţa Popescu, decanul Facultăţii de Inginerie  a fost propunerea pentru interimatul ce trebuie asigurat în perioada dintre intrarea în vigoare a ordinului prin care este eliberat din funcţie Bojincă şi organizarea alegerilor.
Ea a fost votată de membrii Senatului, astfel că după eliberarea din funcţie a lui Moise Bojincă, la cârma UCB rămâne Luminiţa Popescu până la organizarea alegerilor pentru funcţia de rector.

Cruceru, noul Cancelar General al Senatului
În cadrul aceleiaşi şedinţe, din data de 26 septembrie, au fost aleşi şi noi membri de Senat. Astfel, pe locurile vacante în Senatul UCB au intrat Ana-Maria Dudău, în locul lui Titu Ionaşcu şi Mihai Cruceru în locul lui Ştefan Ghimişi, Cruceru fiind ales şi Cancelar General Senat.
Funcţia de Cancelar General Senat era ocupată de prof. univ. dr. ing. Ştefan Sorinel Ghimişi, acesta fiind actualmente prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here