Boeriu spune lucruri trăsnite

167

În toamna anului 2011, Consiliul Local Târgu-Jiu a atribuit în folosinţă gratuită Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj un spaţiu în care să se amenajeze birouri pentru angajaţii instituţiei. Este vorba despre o fostă centrală termică de cartier din zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu (Spital 700). Directorul DSP Gorj, Marius Boeriu ne declara, în luna februarie 2012, că a solicitat fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru reabilitarea clădirii şi amenajarea noilor birouri. Actualmente, directorul Boeriu susţine că neprimind banii nu a reuşit să facă ce-şi propusese, motiv pentru care a pierdut spaţiul. Reprezentanţii autorităţilor locale susţin însă că nu a fost reziliat contractul cu DSP Gorj, clădirea respectivă rămânând la dispoziţia instituţiei, aşa cum s-a aprobat în şedinţa de Consiliu Local din noiembrie 2011.

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj îşi desfăşoară activitatea în birouri aflate în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi într-o clădire din vecinătatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Ei aşteptau încă de anul trecut să se mute în „casă nouă”, dat fiind faptul că DSP Gorj a primit de la Consiliul Local Târgu-Jiu un spaţiu în care să-şi amenajeze un sediu propriu.
Practic, în toamna anului 2011, CL a atribuit în folosinţă gratuită imobilul – clădire şi teren aferent – în care a funcţionat Centrala Termică Spital, Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, pe o perioadă de 10 ani. Hotărârea Consiliului Local venea la o lună de zile după ce conducerea DSP solicitase autorităţilor locale atribuirea respectivului spaţiu.
După ce a primit imobilul, Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a declarat că a făcut demersuri în vederea obţinerii banilor pentru demararea procedurilor necesare pentru amenajarea spaţiului fostei centrale de cartier. „Am luat legătura cu cei de la Ministerul Sănătăţii şi am rezervat o sumă de bani pentru un studiu de fezabilitate. Apoi am făcut o listă cu un buget pentru studiul de fezabilitate şi proiect. Pentru acest an se aprobă bugetul şi vom primi banii şi apoi trecem la construcţie; până atunci, însă, sunt necesare avize, aprobări, diverse hârtii”, preciza Marius Boeriu, în februarie 2012.

Fără bani, fără sediu
Demersurile directorului Marius Boeriu nu au fost încununate de succes, DSP Gorj neprimind banii necesari pentru amenajarea noului sediu.
Actualmente, după mai bine de un an, Boeriu spune că autorităţile locale şi-au luat înapoi clădirea. „Noi nu ne-am apucat de lucrări din lipsă de fonduri.
După cum ştiţi, a apărut criza, au venit reducerile de venituri şi din această cauză nu a fost posibil să ne amenajăm un sediu în fosta centrală de cartier. Apoi, Primăria Tg-Jiu a luat înapoi clădirea pentru că noi nu am făcut nimic cu ea”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.
Reprezentanţii autorităţilor locale îl contrazic pe Boeriu. „Contractul cu DSP Gorj nu a fost reziliat, fosta centrală de cartier din zona Spitalului 700 rămânând Direcţiei de Sănătate Publică, în conformitate cu hotărârea de Consiliul Local prin care s-a aprobat atribuirea în folosinţă gratuită a acestui imobil pe o perioadă de 10 ani”, a explicat ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here