Bobaru: “Aş vrea ca spitalul să se deschidă cât mai repede”

86

Pag 13  bobaruConstantin Bobaru, edilul oraşului Bumbeşti-Jiu îşi doreşte ca spitalul din localitate să îşi deschidă porţie cât mai curând. Totuşi, primarul nu se grăbeşte când vine vorba de semnarea unui contract cu o societate medicală.

Până în prezent o singură firmă a depus o ofertă certă privind preluarea spitalului, dar autorităţile locale aşteaptă răspuns şi de la celelalte două – care au şi vizitat unitatea – abia ulterior luând spre analiză oferta certă primită.

Pentru primarul Constantin Bobaru, principala preocupare în acest moment este redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Bobaru îşi doreşte ca cetăţenilor din acest oraş şi din localităţile arondate să li se asigure asistenţă medicală continuă. În acest sens, s-a luat legătura cu mai multe companii medicale private, în vederea reluării activităţii medicale din cadrul spitalului în regim privat.

O singură ofertă certă

Potrivit edilului Constantin Bobaru, până în prezent s-a primit o singură ofertă certă în vederea încheierii unui contract de asociere în participaţiune pentru redeschiderea spitalului Sadu. Totuşi, Bobaru este pregătit să mai aştepte până când primeşte un răspuns şi de la celelalte două societăţi medicale, care s-au arătat interesate de unitatea spitalicească. “Având în vedere discuţiile pe care le-am avut şi cu alte societăţi, care până la momentul acesta nu au făcut o ofertă certă, le-am transmis câte o solicitare scrisă şi aştept un răspuns de la reprezentanţii acestora. Până în prezent, o singură societate a depus o ofertă certă. Dar purtând discuţii şi cu celelalte două, le-am făcut o solicitare scrisă, pentru că au fost şi la faţa locului, s-au făcut vizite în teren; aşteptăm să ne prezinte un punct de vedere. Dacă sunt interesaţi, să ne trimită şi un model de contract, cu clauzele contractuale pe care le împărtăşesc în vederea colaborării pentru redeschiderea spitalului. După răspunsul acestor societăţi, indiferent care va fi acesta, putem să discutăm în Consiliul Local oferta pe care o avem”, a explicat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu. Dacă cele două societăţi medicale care au vizitat spitalul de la Sadu vor anunţa că nu sunt interesate să-l preia, atunci autorităţile locale vor analiza oferta primită. “Este o firmă medicală din Târgu-Jiu. Este singura care ne-a făcut o ofertă certă, până în prezent”, a declarat primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Reluarea activităţii spitalului este foarte importantă pentru comunitate

Totodată, edilul Constantin Bobaru a precizat că îşi doreşte ca lucrurile să se rezolve în scurt timp şi spitalul să se redeschidă cât mai repede. “Eu aş vrea să se deschidă cât mai repede. Este foarte important pentru comunitatea noastră să se reia activitatea spitalului”, a conchis Bobaru. Reamintim faptul că înainte de a fi închis, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu a fost renovat de către autorităţile locale şi dispunea de dotări cu ajutorul cărora activitatea medicală putea fi desfăşurată fără probleme. Întrucât unitatea spitalicească a fost propusă de către Ministerul Sănătăţii pentru a fi tranformată în cămin de bătrâni, activitatea medicală a fost întreruptă. Spitalul a fost închis la data de 1 aprilie 2011, personalul medical fiind redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ; restul personalului a fost disponibilizat. Cel mai greu, însă, le este cetăţenilor din oraşul Bumbeşti-Jiu, aceştia fiind nevoiţi să se deplaseze la Târgu-Jiu sau la Novaci pentru a se trata de bolile de care suferă. De aceea, autorităţile locale de la Sadu nu renunţă la ideea redeschiderii spitalului şi fac eforturi ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp cu putinţă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here