Blaga îi pune pe Vâlceanu şi pe Dian să cânte împreună “Jumătate tu, jumătate eu”

251

Maneaua lui Adrian Minune “Jumătate tu, jumătate eu” va deveni, cu siguranţă, din această lună, “imnul” PNL Gorj, după ce Biroul Politic Naţional al partidului a decis, ieri, ca fiecare organizaţie judeţeană liberală să cotizeze lunar cu 9.000 de lei la centru, pentru “susţinerea eforturilor şi funcţionării partidului”. Potrivit copreşedintelui PNL, Vasile Blaga, organizaţiile nu vor putea fi absolvite de obligaţia de a achita această contribuţie financiară, filialele care nu sunt unite, de tipul celei de la Gorj, urmând să împartă cheltuiala. Mai exact, organizaţia lui Dian Popescu va achita 4500 de lei lunar la structura centrală, iar cea a lui Dan Vâlceanu aceeaşi sumă, interesul fiind doar ca Gorjul să achite totalul stabilit la PNL.

“Am stabilit prin vot unanim, pare-mi-se că a fost o singură abţinere, că organizaţiile judeţene ale PNL vor contribui financiar, pentru susţinerea eforturilor şi funcţionării partidului, lunar cu 9.000 de lei”, a afirmat Blaga, ieri, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional, la care a participat şi Dian Popescu, acesta fiind membru în acest organism. Blaga nu a spus nimic despre posibilităţile reduse ale structurilor de a achita această contribuţie lunară şi aproape nimic despre cele două organizaţii de la Gorj, care nici acum nu au ajuns la o înţelegere şi la constituirea Biroului Executiv.

Gorjul, pe degetele lui Blaga!
“Am luat judeţ cu judeţ constituirea Birourilor Executive şi lucrurile merg, trebuie să recunoaştem, mult mai bine decât ne aşteptam. Sunt mai puţine judeţe decât degetele de la o mână în care încă mai sunt unele discuţii, dar nu de netrecut. Noi le vom rezolva pas cu pas, implicându-se comisia de unificare, aşa cum scrie la protocolul de fuziune”, a mai arătat Vasile Blaga, nepomenind însă care sunt organizaţiile cu probleme, la acest capitol. Se prea ştie la nivel central că structura de la Gorj are o astfel de problemă, asta legat de Dian Popescu, trimis în judecată pentru dare de mită.

blaga (1)Soarta lui Dian, decisă la Consiliul Naţional
De altfel, după şedinţa din capitală, site-urile de ştiri politice anunţau însă că liderii PNL au adoptat în cadrul aceleiaşi şedinţe de Birou Permanent Național şi o rezoluție care “îi arde pe penalii din partid”. Această rezoluție care modifică Statutul va fi adoptată la Consiliul Național al PNL, iar după aceea, primii lideri PNL cu probleme penale vor fi decapitați. Unul este şi Dian Popescu, condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare. Popescu va urma să fie suspendat din calitatea de membru al PNL, el pierzându-şi instant şi funcţia de copreşedinte al organizaţiei judeţene liberale, lucru dorit intens de către Dan Vâlceanu. De altfel, cel din urmă, a vociferat serios pe marginea acestui subiect, cerând în repetate rânduri să se respecte statutul partidului şi legat de problema penală a lui Dian.
În ședința BPN a PNL s-a decis, cam cum a cerut Vâlceanu, adică faptul că sancțiunile prevăzute în rezoluție să se aplice retroactiv. Adică, cei care se află deja în diferite proceduri judiciare vor trebui să suporte consecințele noului Statut al PNL.

Dian se ţine cu dinţii de scaun
“Nu voi fi schimbat”, dă însă asigurări Dian Popescu, care spune că statutul trebuie mai întâi aprobat de Consiliul Naţional. “Nu pot fi luate decizii în biroul permanent, ci într-un for statutar, iar până acolo e cale lungă”, a explicat Dian Popescu, imediat după şedinţa de BPN. Până se va lua însă o decizie în ce îl priveşte, Dian trebuie să adune cei 4500 de lei donaţia pentru PNL. La fel trebuie să facă şi Dan Vâlceanu, pentru a ajuta partidul să supravieţuiască în condiţile în care la Gorj, Biroul Executiv încă nu există.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here