Bîrcă ar fi ajutat poștașii, dar a fost refuzat! Pensiile la Turburea, pe programări la oficiul poștal

209

Pensionarii din comuna Turburea își ridică pensiile lunar de la Oficiul Poștal din localitate, în baza unei programări stabilite de reprezentanții poștei din comună. Bătrâni și bolnavi, pensionarii sunt supărați deoarece sunt nevoiți să vină de la kilometri distanță, lunar, până la oficiul respectiv, pentru că poștașii, pe cale de dispariție în comună, nu le mai aduc pensia la domiciliu așa cum ar fi normal. Primarul comunei, Ion Bîrcă, susține că a aflat de doleanța pensionarilor și le-ar fi propus reprezentanților poștei din Turburea să le pună la dispoziție mașina primăriei, pentru a duce pensiile la beneficiar, dar ar fi fost refuzat.

Intrarea la pensie a unuia dintre poștașii din Turburea a oprit fluxul de acordare al pensiilor direct la domiciliile beneficiarilor. O declară chiar primarul localității, care nu este străin de nemulțumirile pensionarilor, obligați lunar, pe bază de programare, să vină să își ridice pensiile de la oficiul poștal al comunei. “Pensionarii sunt nemulțumiți pentru că poștașul nu le mai aduce pensia acasă, cum se întâmplă în mod normal, ci ei se duc după bani la oficiul poștal. Majoritatea sunt în vârstă și bolnavi, dar acest lucru nu contează dacă vor să intre în posesia pensiei. Ei plătesc microbuzul să-i ducă în centrul comunei, acest serviciu nefiindu-le decontat de către nimeni. Probleme sunt și știu că au fost și sesizări la București, au și venit niște inspectori în control, fiind persoane care au reclamat că nu își primesc pensia la timp, ci pe bază de programare”, susține primarul comunei, Ion Bîrcă.
BIRCA TURBUREAEdilul local povestește că ar fi încercat să îi ajute pe reprezentanții Oficiului Poștal Turburea, aflați în inferioritate numerică, dar propunerea sa de sprijin a fost refuzată. “Eu am încercat să îi ajut, să le pun o mașină la dispoziție ca să ducă astfel pensiile la oameni, dar am fost refuzat”, a completat primarul, spunând că sunt tot mai mulți cei care i se plâng de această disfuncționalitate a serviciului poștal.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here