Bat şi sunt pe primul loc! Craiovenii merg să câştige în Banat

242

Universitatea Craiova are şansa să devină lider în Liga I. Un succes pe terenul formaţiei ACS Poli Timişoara i-ar face pe băieţii lui Mulţescu să urce pe prima treaptă a podiumului datorită egalului dintre Steaua şi Dinamo. Este de menţionat însă că trupa lui Gigi Becali are un meci mai puţin. Pe de altă parte, juveţii pornesc cu prima şansă în Banat, unde întâlnesc o trupă debusolată. Poli a pierdut toate jocurile de până acum, iar în ultimul meci de campionat a suferit o înfrângere drastică la Botoşani, scor 5-0!
Comportarea trupei “viola” l-a făcut pe antrenorul Timişoarei, Ionuţ Popa, să reacţioneze dur. Acesta le-a dat fotbaliştilor săi un ultimatum la meciul cu Universitatea: “Vom da afară, probabil, 15 jucători dacă nu vom câștiga luni. Cine nu se dedică cu sânge pentru acest club va pleca. Mie mi-ar fi rușine ca jucător să mă prezint așa cum s-au prezentat unii dintre ei. Au dovedit că au pătat culorile acestui club și că nu merită să poarte tricoul pe care scrie Poli. Suntem nepregătiţi pentru Liga 1”, a spus Popa.
Omologul său, Gheorghe Mulţescu, spune că echipa pe care o conduce nu trebuie să-şi subestimeze adversarul. Antrenorul Craiovei e foarte atent ca băieţii săi să intre concentraţi pe teren, într-o partidă care ar putea să-i consolideze Ştiinţei poziţia din play-off.
“Trebuie să jucăm la victorie toate meciurile. Succesul clar al Botoșaniului ne obligă. Dar este un meci periculos, pentru că adversarii nu au ce să piardă. Forma ascendentă pe care o traversăm mă bucură. Totuși, în România, de regulă, după victorii se cam pierde concentrarea. Dar jucătorii mei au arătat că se pot concentra la toate meciurile, iar până acum au controlat fiecare partidă. De aceea consider că este vorba despre o presiune pozitivă. În acest moment nu suntem cotați între primele cinci echipe, dar e bine să vii din spate. Așa mi s-a întâmplat cu Sportul. În 15 etape am avut 13 victorii, am bătut Dinamo în Groapă cu 5-4 și am ajuns pe primul loc“, a precizat Mulţescu.
După o partidă foarte bună cu CSM Poli Iaşi, în care a şi marcat, vârful juveţilor, Andrei Ivan, spune că vrea să repete performanţa şi în meciul de luni: “Vrem să luăm cele trei puncte și să facem un joc bun la Timișoara. Nu este important cine marchează, contează mai mult să câștige echipa. Respectăm toți adversarii, luăm în serios Timișoara, dar vrem să învingem”.
Folosit titular de Mulţescu, fundaşul african Kay şi-a trecut la rându-i numele pe lista marcatorilor în ultima etapă. Cu toate acestea, apărătorul din Insulele Capului Verde spune că are mai multă încredere în colegii din ofensivă că vor aduce punctele în Bănie.
“Avem un campionat foarte lung și trebuie să câștigăm cât mai multe jocuri. Nu e treaba mea să dau gol la Timișoara, e a lui Nuno Rocha și Ivan. Eu sunt mai fericit atunci când nu luăm gol, nici la CFR nu am luat, nici acum cu Iași. Asta este treaba apărării. Va fi greu la Timișoara, e meci afară, iar acolo mergem cu respect pentru adversar. Dar toți suntem concentrați și dornici de un nou succes”, a spus Kay.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here