Bărbat evacuat din locuință, după ce și-a agresat soția

505

O femeie de 44 de ani, din Târgu-Cărbunești, a sunat, miercuri, la 112 și a anunțat că a fost agresată de soțul ei, în vârstă de 43 de ani.
”Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că bărbatul, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri familiale, ar fi devenit violent și ar fi agresat-o pe soția sa, nefiind necesară transportarea la spital. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Totodată, polițiștii au luat masura emiterii unui ordinul de protecție provizoriu, pentru cinci zile, perioadă în care bărbatul a fost evacuat din locuință”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Acesta este al 10-lea ordin de protecție provizoriu emis de polițiști în județul Gorj, nouă fiind în mediul rural și unul la Târgu-Cărbunești.
“De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil cinci zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției Române.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here