Bălan şi-a luat tălpăşiţa după eşecul cu Farul

1093

Pandurii Târgu Jiu a fost umilită la Constanţa. Farul lui Zicu i-a distrus pe elevii lui Tiberiu Bălan (5-0), şi totul într-o singură repriză. A fost al doilea eşec usturător, după ,,catastrofa” de la Mioveni (4-0), şi a treia înfrângere la rând pentru gorjeni, care cu fostul milocaş al Sportului la timonă nu au reuşit niciun gol, în schimb au primit 10! Chinuit probabil de rigorile de la club şi din liga secundă, Bălan a recurs la gestul cel mai simplu: şi-a dat demisia. O demisie care vine la câteva zile după ce antrenorul anunţase că vom vedea o altă faţă a Pandurilor în meciul de la malul mării. Probabil, conducerea echipei regretă acum că l-a demis pe Adrian Bogoi, un om care a lucrat doi ani în condiţii speciale şi a reuşit să ţină formaţia în liga secundă. Dar, în viaţă, puţine lucruri sunt corecte. În ciuda scurtei şederi a lui Bălan la Târgu-Jiu, directorul sportiv al clubului nostru, Camilian Floroiu, este de părere că fostul internaţional se poate impune ca tehnician. Oficialul Pandurilor a dezvăluit totuşi că tânărul antrenor a avut şi ceva de împărţit cu jucătorii. Bălan a bulversat echipa prin reconfigurarea poziţiilor tactice. Spre exemplu, la Constanţa, Patrick Popescu a fost folosit fundaş, iar Robert Bratu a jucat extremă.
,,Tiberiu Bălan şi-a dat demisia după meci. În perioada următoare echipa va fi pregătită de către Cristi Popescu, antrenorul secund. O să avem o discuţie serioasă cu conducerea să aducem pe cineva, să nu ne mai pripim în alegerea antrenorului. Tiberiu Bălan poate că este la început, el îşi dorea, pregătea antrenamentele cum trebuie. Necunoscând lotul, a încercat fel şi fel de artificii, jucătorii au avut alte reacţii pentru că nu jucau unde trebuie. Au fost discuţii unde dau cel mai bun randament. El a încercat să facă modificări în lot, a dat credit tuturor jucătorilor. Nu ştiu ce să zic, poate e prea tânăr, poate a fost o experienţă din care să aibă de învăţăt şi să ajungă la un nivel mai ridicat. Are potenţialul necesar să fie un antrenor de top”, a precizat Floroiu. Interimatul va fi asigurat de secundul Cristi Popescu.
,,O victorie meritată, chiar dacă a doua repriză nu a fost la fel de bună și m-a dezamăgit un pic faptul că nu am putut să jucăm mai repede și fiecare jucător a făcut o atingere în plus, la care se adaugă eliminarea din finalul jocului a lui Ionuț Stoica, un jucător important pentru noi. În momentul acesta am trecut pe loc de baraj”, a spus, la conferinţa de presă, Ianis Zicu, antrenorul Farului.

FC Farul – Pandurii Târgu Jiu: 5-0 (5-0)
FC Farul (antrenor, Ianis Zicu) a jucat cu: Muțiu (cpt.) – Cană, Lică (46 R. Zamr), Antoche, Panait – Mitrov (19 Nicola),Doumbia, Cruceru – Al. Stoica (60 D. Halep), I. Stoica, Kanda.
Tiberiu Bălan, principalul Pandurilor, a mizat pe: Cotolan – Vișan, D. Ciobanu, Oiță (cpt.), P. Popescu (46 Chiș) – Trancă (46 Vasilescu), R. Bratu, Y. Lu, Al. Dinu – Kazuki, Rasoveanu (78 Nichifor).
Eliminaţi: Vişan (32) / Ionuț Stoica (71)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here