BAC de 9,90 pentru olimpica gorjeană

765

Bianca Albăstroiu, singură elevă din Gorj care a participat la Bacalaureatul olimpicilor, a reuşit să promoveze examenul maturităţii cu o medie foarte mare – 9,90, obţinând două note de 10 şi una de 9,70 la probele scrise.

Sesiunea specială a Bacalaureatului, destinată elevilor care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale, a ajuns la final. Examenul s-a desfăşurat în perioada 19 – 29 mai, la Ploieşti, iar rezultatele finale obţinute de olimpici au fost publicate zilele trecute.
La sesiunea specială a examenului maturităţii au participat peste 100 de elevi, mai bine de 70% dintre aceştia reuşind să treacă cu brio de toate probele. Printre participanţi s-a numărat şi o elevă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Bianca Albăstroiu.
Aceasta a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,90, obţinând note de 10 la Matematică şi la Anatomie şi nota 9,70 la Limba română. Reamintim că Bianca Albăstroiu a obţinut menţiune la Olimpiada Naţională de Biologie, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 7 – 11 aprilie 2014 la Drobeta Turnu-Severin, şi face parte din lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Biologie, ce se va desfăşura în luna iulie, în Indonesia.

O săptămâna până la BAC
Absolvenţii claselor a XII-a care nu fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale mai au doar o săptămâna la dispoziţie pentru a se pregăti pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, care va debuta în data de 10 iunie, cu proba orală la limba şi literatura română, care va dura până pe 12 iunie. Între 11 şi 13 iunie, elevii vor susţine testarea la limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale este programată în perioada 15-20 iunie. Examenul va continua cu evaluarea cunoştinţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, care va avea loc între 23 şi 27 iunie. Probele scrise vor începe pe 30 iunie cu limba şi literatura română, urmată în 1 iulie de proba la limba maternă şi în 2 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 4 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 12:00, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 16:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 8 şi 10 iulie, iar pe 11 iulie vor fi afişate rezultatele finale. La nivelul judeţului Gorj, pentru prima sesiune a Bacalaureatului din acest an au fost stabilite 17 centre de examen şi trei centre zonale de evaluare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here