Avram Iancu a trecut cu bine și de Bulgaria

69

Vești bune vin dinspre bibliotecarul din Valea Jiului, pornit la începutul lunii septembrie într-o inedită cursă pe Marea Neagră. Avram Iancu străbate litoralul de la Sulina până la Istanbul înotând fără costum de protecție, iar la sfârșitul săptămânii a reușit să părăsească teritoriul Bulgariei, ajungând în Turcia.
Mai are însă până la destinația finală, iar lucrurile vor fi din ce în ce mai complicate pentru că vremea se strică și ea de acum încolo, iar săptămânile de înot continuu din ultima vreme își pun și ele amprenta asupra performanțelor sportivului.
“În această dimineață pornim spre granița cu Turcia! Mai sunt doar 6 km de înot și părăsesc apele teritoriale ale Bulgariei. Plecăm în necunoscut! Nu știm ce semnal vom avea, cât de bun va fi netul etc. Și noul șofer, prietenul Elvir Aslan, va avea o zi grea cu vreo 300 km parcurși.
De azi am echipat caiacul cu tot ce înseamnă supraviețuire. Joncțiunea cu mașina este incertă. S-a dus boieria cu funcțiunile facile din Bulgaria”, a scris Iancu pe pagina sa de Facebook înainte de a intra în Turcia, o țară care nu este membră a Uniunii Europene. În ultima sa zi de înot pe teritoriul bulgar, sportivul a spus și distanțele pe care le-a străbătut până în acel moment. Nu sunt deloc unele la îndemâna oricui, mai ales că vorbim de sute de kilometri înotați. “Am înotat și azi 19 km pe o vreme excelentă și o mare calmă. Sunt la 5 km de granița cu Turcia. Până aici am înotat 510 km, din care 275 în Bulgaria și 235 în România. Astea sunt distanțele”, a mai menționat Avram Iancu, el dedicându-și întreg efortul Centenarului pe care România îl va sărbători în curând.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here