Avansări în grad la ISU Gorj de Ziua Pompierilor din România

432

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, cinci cadre de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj au avansat în grad, înaintea expirării stagiului minim în grad.

Ca în fiecare an, în ziua de 13 septembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj au fost organizate o serie de manifestări evocatoare dedicate Zilei Pompierilor din România, manifestări la care au participat reprezentanţii autorităţilor judeţene, cei ai SMURD şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi pompieri de la subunităţile din judeţ. Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a profitat de acest prilej pentru a-şi exprima admiraţia pentru cei care, zi de zi, îşi riscă viaţa pentru a apăra viaţa semenilor lor şi pentru a le mulţumi pentru efortul depus. „Nu pot să nu-mi exprim admiraţia faţă de toţi cei care, cu dăruire şi sacrificiu de sine, îşi dedică întreaga lor capacitate serviciului pus în slujba cetăţeanului, oferindu-ne tuturor o viaţă mai sigură. Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, îmi revine onoarea de a transmite, în numele meu şi al Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj, tuturor celor care activează în acest domeniu un gând bun, cele mai sincere urări de sănătate, satisfacţii şi reuşite în activitatea profesională. Vă mulţumesc că acţionaţi mereu cu profesionalism şi promptitudine pentru limitarea şi înlăturarea pagubelor generate de dezastre, pentru că vă puneţi viaţa în pericol pentru a o apăra pe cea a semenilor şi pentru că aţi fost mereu acolo unde a fost nevoie de dumneavoastră”, a spus prefectul de Gorj. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost prezent la manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România. „Vin cu plăcere şi cu bucurie de fiecare dată aici, unde îşi desfăşoară activitatea una din instituţiile importante ce veghează permanent la ceea ce înseamnă siguranţa cetăţeanului. Vin mai ales în aceste momente de aniversare, când evocăm cu mândrie eroismul dat de înaintaşii pompieri cu ocazia unor evenimente destul de importante ce au făcut istorie, care au condus, evident, să ne fie nouă mai bine astăzi”, a declarat Ion Călinoiu.

Cinci pompieri, avansaţi în grad
Cu acest prilej, cinci cadre de la ISU Gorj au fost avansate în gradul următor înaintea expirării stagiului minim. Astfel, locotenentul Mihai Dumitru Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, a fost înaintat în gradul de căpitan, plutonierul adjutant Nicolae Sorinel Vasilescu a fost înaintat în gradul de plutonier adjutant – şef, plutonierul major Gheorghe Aurel Auxente a fost înaintat în gradul de plutonier adjutant, iar plutonierii Gheorghe Daniel Brânzan şi Ilie Gheorghe Petruţ Cojocaru au fost înaintaţi în gradul de plutonier major. La nivelul judeţului Gorj, manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România au debutat încă de joi, când, pe Defileul Jiului, a fost organizat un exerciţiu cu tema „Gestionarea unei situaţii de urgenţă în cazul producerii unui accident major produs pe Calea Ferată Bumbeşti Jiu – Livezeni”, exerciţiu în care au fost implicate forţe şi mijloace de la mai multe instituţii cu atribuţii în gestionarea unui astfel de tip de risc din mai multe judeţe limitrofe judeţului Gorj. De asemenea, vineri, între orele 09:00 – 13:00, la sediul ISU Gorj din Târgu-Jiu şi al subunităţilor din Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu, Tismana şi Hurezani a fost organizată „Ziua Porţilor Deschise”.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here