Autospeciale Dacia Duster pentru ISU Gorj

681

156 de autospeciale Dacia Duster au fost predate miercuri către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Trei din acestea vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a predat miercuri, primul lot de autospeciale Dacia Duster destinate inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Cele 156 de autospeciale au fost achiziţionate în cadrul amplului program de înnoire a parcului auto al M.A.I. demarat anul trecut şi constituie începutul unui proces care are ca scop îmbunătăţirea şi modernizarea dotărilor pe care pompierii le folosesc în misiunile de intervenţie.

Duster_IGSU_5Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu, trei dintre aceste 156 de autospeciale Dacia Duster vor fi folosite în curând de pompierii gorjeni în intervenţiile lor. În cadrul programului de modernizare al parcului auto, Ministerul Afacerilor Interne a contractat aproape 2.900 de autospeciale, reprezentând cea mai mare achiziție de acest fel din ultimii ani, cu efecte directe în creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor. Până în prezent, structurile de ordine publică și securitate națională cu atribuții în zona combaterii criminalității au primit 1.617 de autospeciale, urmând ca programul să se încheie în luna iunie, când restul de maşini vor ajunge la structurile Ministerului Afacerilor Interne.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here