Autorităţile din Stoina s-au pregătit pentru întâmpinarea sezonului rece

187

La nivelul comunei Stoina s-au luat toate măsurile necesare pentru a evita eventualele probleme specifice sezonului rece. Primarul Ioana Buşe spune că au avut prioritate şcolile, dar şi drumurile. În plus, continuă lucrările la sistemul de alimentare cu apă, săptămâna viitoare urmând a fi săpate puţurile. Lucrările de reabilitare a Bisericii din satul Ciorari s-au finalizat, pe data de 19 octombrie urmând a se face sfinţirea lăcaşului.

Ioana Buşe, primarul comunei Stoina se dovedeşte a fi un gospodar pe cinste, având un desăvârşit spirit de organizare a activităţilor administrative, astfel încât totul să fie bine pus la punct. Acum, în pragul sezonului rece, edilul a reuşit să finalizeze pregătirile în şcoli, asigurându-se că elevii vor avea condiţii optime pentru desfăşurarea activităţilor. S-au făcut reviziile la centrale, iar la cea care funcţionează pe lemne s-a realizat şi stocul de material lemnos pentru întreg sezonul. De asemenea, şi drumurile din Stoina sunt pregătite pentru perioada geroasă. „La şcoli am verificat centralele termice şi pot să spun că totul este în regulă; avem o centrală pe lemne şi s-a făcut stocul la începutul acestei săptămâni. Cât priveşte drumurile, am făcut depozite de material antiderapant în fiecare sat şi, dacă este cazul, putem trece în orice moment la împrăştierea acestuia”, a menţionat Ioana Buşe, primarul comunei Stoina.

Continuă lucrările la sistemul de alimentare cu apă
Autorităţile locale din Stoina au demarat, la începutul verii, lucrările la sistemul de alimentare cu apă. Investiţia se ridică la aproximativ 30 miliarde de lei vechi, banii provenind din fonduri guvernamentale. Lucrările se vor derula pe o perioadă de un an şi patru luni. Actualmente lucrările sunt în plină desfăşurare. „Sistemul se întinde pe 12.750 metri, iar lucrările se vor derula pe parcursul unui an şi patru luni, finanţarea fiind asigurată prin Ordonanţa Guvernamentală 577. Suntem în grafic cu lucrările, chiar săptămâna viitoare se va trece la săparea puţurilor”, a menţionat Ioana Buşe, primarul comunei Stoina.
Proiectul demarat la Stoina cuprinde forarea câtorva puţuri şi realizarea unei staţii de tratare a apei. Lucrările sunt monitorizate de edilul localităţii, care îşi doreşte ca totul să fie realizat ca la carte.

Biserica din Ciorari se sfinţeşte pe 19 octombrie
Reabilitarea acoperişului Bisericii din satul Ciorari s-a finalizat, edilul Ioana Buşe confirmând că pe data de 19 octombrie va avea loc sfinţirea lăcaşului de cult. Autorităţile din Stoina spun că această investiţie era necesară, vechiul acoperiş aflându-se într-o stare destul de deteriorată. „Reabilitarea acoperişului Bisericii din satul Ciorari este o altă investiţie care era necesară. Banii pentru această lucrare au fost alocaţi din bugetul local. Pe data de 19 octombrie o vom sfinţi”, spune Ioana Buşe, primarul comunei Stoina.
Edilul Ioana Buşe se implică trup şi suflet în rezolvarea problemelor cetăţenilor, încercând să le ofere acestora condiţii de viaţă cât mai bune.

Alimentele europene, distribuite pe sate
În această perioadă, la Stoina se face şi distribuţia produselor alimentare de la Uniunea Europeană. Pentru a nu întâmpina dificultăţi la distribuire, autorităţile au organizat activitatea, programând beneficiarii pe sate. Mulţi dintre aceştia şi-au ridicat deja alimentele, cetăţenii fiind mulţumiţi de modul în care a fost organizată distribuţia.
Deocamdată, la fel ca în celelalte localităţi, nici la Stoina nu au ajuns toate produsele alimentare europene, însă pe măsură ce se vor primi, autorităţile îi vor anunţa pe beneficiari să vină să-şi ia şi restul alimentelor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here