Autorităţile din Stoina, preocupate de pregătirile pentru iarnă

116

Apropierea iernii a determinat conducerea Primăriei Stoina să ia din timp toate măsurile necesare pentru a fi preîntâmpinate eventuale probleme specifice sezonului rece. S-a avut în vedere asigurarea agentului termic în unităţile de învăţământ, pregătirea drumurilor şi nu numai. Mai mult decât atât, edilul Ioana Buşe se apleacă şi asupra problemelor cetăţenilor, aceasta fiind şi perioada în care localnicii din Stoina pot depune cererile pentru subvenţii la căldură. În plus, beneficiarii de produse alimentare de la Uniunea Europeană sunt aşteptaţi să-şi ridice alimentele, distribuţia fiind deja demarată la Stoina.

Ioana Buşe, primarul comunei Stoina, se implică trup şi suflet în rezolvarea problemelor cetăţenilor, încercând să le ofere acestora condiţii de viaţă cât mai bune. Pentru că se apropie cu paşi repezi sezonul rece, asigurarea agentului termic în unităţile de învăţământ de pe raza comunei Stoina a fost o preocupare majoră a autorităţilor locale. Deja sălile de clasă sunt încălzite, edilul comunei dând asigurări că nu vor fi probleme legate de căldură, în această iarnă. „Pregătirile pentru iarnă în unităţile de învăţământ de pe raza comunei noastre au fost finalizate. Avem un liceu şi trei şcoli primare cu grădiniţe, în localităţile: Ciorari, Stoina şi Păişani. La Stoina şi Ciorari încălzirea se face cu gaze, iar la Păişani avem centrală pe lemne; s-au făcut stocurile de lemne necesare pentru această iarnă şi avem certitudinea că cei peste 400 de elevi care învaţă pe raza comunei Stoina nu vor avea probleme cauzate de frig”, a menţionat primarul Ioana Buşe.

Binele cetăţenilor, o prioritate
Cetăţenii din Stoina beneficiază de o importantă atenţie din partea autorităţilor locale. Categoriile de persoane cu greutăţi financiare sunt sprijinite în această perioadă, zilnic la Primăria Stoina primindu-se cereri pentru acordarea subvenţiilor la căldură. În plus, s-a început şi distribuirea alimentelor europene. „Primim şi în acest an cereri pentru acordarea subvenţiilor la încălzirea cu gaze şi lemne. Persoanele care se încadrează în criteriile legii sunt aşteptate zilnic la primărie pentru a depune cererile. De asemenea, am început şi distribuirea produselor alimentare primite de la Uniunea Europeană, chiar dacă deocamdată avem doar şase dintre cele 11 alimente; astfel, distribuim deja făină albă, orez, bulion, biscuiţi, paste făinoase şi zahăr”, declară Ioana Buşe, primarul comunei Stoina. Buşe speră să primească şi restul alimentelor în cel mai scurt timp, astfel încât acestea să fie distribuite cetăţenilor care se află pe listele cu beneficiari din acest an.

Drumurile, în atenţia autorităţilor
Pregătirea drumurilor pentru sezonul rece, dar şi modernizarea anumitor tronsoane, reprezintă o altă preocupare a edilului comunei Stoina. Recent s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a unui drum sătesc, costurile fiind suportate din bugetul local. „Am emis ordinul de începere a lucrării de asfaltare drum sătesc Păişani. Valoarea investiţie este de 4 miliarde lei vechi, proiectare şi execuţie. Termenul de execuţie este de 30 zile, lungimea drumului ce urmează a fi asfaltat în această perioadă fiind de aproximativ 1 kilometru”, a explicat Ioana Buşe, primarul comunei Stoina. Mai mult decât atât, edilul spune că „s-au făcut lucrări de pietruire şi întreţinere a drumurilor săteşti Toiaga şi Ulmet”. Tot la categoria pregătiri pentru iarnă a intrat şi desfundarea canalelor şi podeţelor de pe raza comunei, pentru această activitate fiind folosiţi beneficiarii Legii 416, la Stoina fiind 70 de beneficiari de ajutor social. Dată fiind implicarea autorităţilor locale în implementarea măsurilor necesare pentru sezonul rece, cu siguranţă în această iarnă cetăţenii din Stoina nu vor avea niciun fel de problemă în privinţa circulaţie pe drumurile din comună, sau a condiţiilor oferite în unităţile de învăţământ.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here