Au suferit, dar s-au calificat! Oltenii, din nou în finală

313

Universitatea Craiova va evolua cu trofeul pe masă. Elevii lui Devis Mangia s-au calificat în finala Cupei României, după ce au trecut cu scorul general de 6-3 de FC Botoşani. “Ştiinţa” a avut viaţă grea în Moldova. La adăpostul avantajului consistent din tur, atunci când s-au impus cu 5-1, oltenii şi-au arătat limitele în returul semifinalelor Cupei României. În prima repriză, pe teren nu a existat decât o singură formaţie, gazdele dominând copios debutul meciului. După câteva ocazii la poarta lui Mitrovic, moldovenii au deschis scorul în minutul 13. Axente a trimis balonul în poarta goală din careul mic, după ce Moruţan a trecut cu noroc de fundaşii adverşi. Peste numai câteva secunde, Roman a crezut că a dublat avantajul gazdelor, dar arbitrul a fluierat uşor un fault în atac, asta deşi portarul “juveţilor” scăpase mingea în faţă. A urmat un adevărat asediu la poarta alb-albaştrilor, care au respins cu dificultate şarjele botoşănenilor. În minutul 40, Mușat a recuperat o minge în flancul stâng, a centrat în careu pentru Moruțan, dar decarul gazdelor a luftat. Mingea a ajuns la Roman, dar șutul acestuia a fost blocat de defensiva adversă. În minutul 51, gazdelor le-a mai fost anulat un gol, de data aceasta corect, Golofca fiind semnalizat în afara jocului. Craiova părea că a rezolvat calificarea în minutul 61, când Mitriţă a restabilit egalitatea după o frumoasă acţiune personală. Defensiva “juveţilor” a dat însă chix peste numai 5 minute, Kelic a şutat pe lângă minge în postură de ultim apărător, iar Golubovic l-a lobat pe Mitrovic şi a făcut 2-1. A urmat o nouă perioadă în care oaspeţii s-au retras inexplicabil, iar elevii lui Costel Enache au irosit ocazii imense prin Burcă (`69), Rodriguez (`70) şi Roman (`71). Replica doljenilor a venit la şutul lui Burlacu, reţinut în doi timpi de Cobrea (`76). Amfitrionii au obosit în ultimele minute, iar Burlacu a avut din nou şansa egalării în minutul 90, dar şutul său nu l-a putut învinge pe acelaşi portar. Universitatea s-a calificat în finală după un joc neconvingător, dar a fost echipa mai bună în cele două tururi. Pe 27 mai, fanii juveţilor pot trăi o seară magică, pentru că, fără îndoială, Arena Naţională va fi luată cu asalt de suflarea fotbalistică din Oltenia. Craiova revine în ultimul act al competiţiei după 18 ani.

Mangia: “E normal să fim fericiţi”
Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, şi-a felicitat elevii pentru calificarea în finală, dar a recunoscut că pentru a câştiga trofeul este nevoie de o evoluţie mult mai consistentă. “Știam că ne va aștepta un meci dificil, a fost o partidă dificil de pregătit pentru că ne gândeam la scorul din tur. Jucătorilor le-a fost greu să uite rezultatul acelui meci. Pot să fiu mulțumit că am riscat azi, dar Botoșani a făcut un meci foarte bun, plin de intensitate. Am avut dificultăți azi, dar până la urmă suntem fericiți că am ajuns în prima finală după 18 ani. Nu suntem principala favorită la câștigarea trofeului. Nu putem să spunem dacă suntem favoriți, dar important e că suntem acolo. Trebuie să dăm mai mult de 100% pentru a câștiga trofeul. E normal să fim fericiți acum”, a declarat antrenorul. “Ne așteptam la un meci greu, am fost și obosiți. Știam că nu va fi ușor și am început slab meciul, am luat gol repede. Important e că în final ne-am calificat, suntem foarte fericiți”, a spus Alexandru Băluță. “A fost cel mai slab joc de când sunt eu la Craiova. Norocul nostru că am marcat multe goluri în meciul tur. Întotdeauna am avut meciuri grele la Botoșani, e o echipă foarte bună. Am fost relaxați, am avut și deplasarea din campionat de la Cluj. Trebuie să ne refacem, urmează meciul cu Steaua. Vă dați seama ce atmosferă va fi, trebuie să ne ridicăm la nivelul suporterilor. Toată Craiova își dorește să câștigăm împotriva Stelei, sper să reușim”, a declarat Mitriţă.

FC Botoşani – CS U Craiova 2-1 (1-0)
Au marcat: (Axente `14, Golubovic `66 / Mitriţă `61)
FC Botoşani: Cobrea – Plămadă (Tincu `80), Burcă, Miron, Muşat – M. Roman (Serediuc `80), Achim, Moruţan, Golofca – J. Rodriguez, Axente (Golubovic `62). Rezerve neutilizate: E. Pap – Tincu, Dumitraş, Chitoşcă, Oiadă. Antrenor: Costel Enache.
CS U Craiova: Mitrovic – R. Popa (Popov `73), Kelic, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Briceag – Gustavo (Martic `86), Băluţă, Mitriţă (Burlacu `73). Rezerve neutilizate: Popescu -Screciu, Bancu, Glavina. Antrenor: Devis Mangia.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here