Au sărit pe geam pentru a scăpa de flăcări

293

incendiu (7)Doi membri ai unei familii din Bumbeşti-Jiu, sat Tetila, au fost joi seara la un pas de a arde de vii. Aceştia s-au trezit într-un fum gros şi înconjuraţi de flăcările care au distrus jumătate de casă.

Din fericire nimeni nu a fost rănit, cei doi alegându-se mai mult cu o sperietură dar şi cu o mare parte din agoniseală distrusă.

Femeia care locuieşte în această casă dormea în unul dintre dormitoare când s-a trezit cu camera plină de fum. Pentru că uşa de acces era cuprinsă de flăcări, femeia s-a aruncat pe geam, fiind singura şansă de a scăpa de foc. În ajutorul acesteia au sărit rudele care locuiau în apropiere. „Am auzit-o pe cumnata mea ţipând şi am sărit să o ajut şi atunci am văzut fumul. A ieşit pe geam, pe uşă nu se mai putea”, a povestit cumnata proprietarei. Din fericire, femeia nu a păţit nimic, fiind înregistrate doar pagube materiale.
incendiu (10)Intervenţie, de peste o oră şi jumătate
Alertaţi, vecinii au sărit şi ei care cu ce a putut. Rudele au spus, totuşi, că nu au putut interveni aşa cum trebuia din cauza faptului că reţeaua de apă era oprită în toată comuna. „Am luat apă de pe la vecini,cu găleata. Nu mai aveam apă la reţea. Nu e în toată comuna. Am avut noroc cu pompierii care au venit repede”, a spus şi cumnatul celei care era cât pe ce să rămână fără un acoperiş deasupra capului.
La faţa locului a ajuns o autospecială de pompieri încadrată cu şapte subofiţeri de la Bumbeşti-Jiu, pentru stingerea flăcărilor. Aceştia au reuşit să oprească focul gata să se împrăştie şi la restul casei, salvând câteva camere.
Cauza incendiului, cel puţin din primele cercetări, pare să fie o sobă supraîncălzită lângă care se aflau mai multe materiale combustibile, cum sunt hainele. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu, intervenţia a durat mai bine de o oră şi jumătate, iar pagubele se ridică la valoarea de 1 500 lei.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here