Atenţie, cad ţurţuri!

389

IMG_9391Ţurţurii de gheaţă încă mai reprezintă un pericol pentru târgujieni, chiar dacă suntem în luna martie. La marginea acoperişurilor anumitor clădiri, ţurţurii formaţi prin topirea zăpezii sunt adevărate „arme ale morţii” pentru trecători, din acest motiv, au apărut şi anunţurile privind ocolirea zonei periculoase.

Riscul ca ţurţurii de gheaţă să cadă direct în capul trecătorilor este unul destul de mare, mai ales că la orele prânzului soarele ajută la desprinderea lor de pe streşinile imobilelor. Cazuri cu persoane care au ajuns la spital din cauza unor asemenea întâmplări nefericite au făcut subiectul primelor IMG_9506pagini ale ziarelor, iar posibilitatea ca ele să mai apară este crescută, atât timp cât nimeni nu se ocupă de ţurţurii de gheaţă. De îndepărtarea ţurţurilor ar trebui să se ocupe asociaţiile de proprietari sau proprietarii imobilelor, pentru că ţurţurii pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Pentru clădirile foarte înalte se poate apela chiar la reprezentanţii ISU, pentru îndepărtarea ţurţurilor. Din păcate, proprietarii nu pot fi constrânşi să doboare ţurţurii, iar autorităţile locale nu-i pot forţa nicicum, în acest sens.

Anunţ de atenţionare

Majoritatea instituţiilor publice şi o parte din cele private au reuşit prin forţe proprii, sua cu un mic ajutor, să doboare ţurţurii ajunşi la dimensiuni uriaşe şi care puteau ucide trecătorii dacă s-ar fi desprins şi ar fi căzut pe ei.

Dacă nu a existat posibilitate îndepărtării ţurţurilor, la unele clădiri au apărut anunţuri de avertizare. În această situaţie se află şi Muzeul Judeţean din municipiul Târgu-Jiu, acolo unde zona periculoasă a fost împrejmuită şi s-au pus şi anunţuri privind pericolul existent.

Cetăţenii municipiului apreciază gestul celor care se gândesc la siguranţa lor şi îi condamnă pe cei care nu dau dovadă de simţ civic şi nu recurg la doborârea ţurţurilor de la marginea acoperişurilor.

Persoanele care au fost accidentate prin căderea ţurţurilor de gheaţă de pe clădiri, îi pot acţiona în instanţă pe proprietarii acestora, sau asociaţiile de propretari, în cazurile blocurilor.

Totuşi, până la instanţă, este preferabil să evitaţi pericolul, ocolind clădirile cu ţurţuri şi fiind mai atenţi la trotuarele pe care alegeţi să vă deplasaţi.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here