Artişti plastici gorjeni, la Curtea de Argeş – Pictorul Florin Hutium şi sculptorul Decebal Crăciun îşi vernisează azi o expoziţie comună

342

Bunii prieteni Florin Hutium, pictor şi student în anul III, la artele plastice din Universitatea „C. Brâncuşi” Târgu-Jiu, împreună cu sculptorul Decebal Crăciun se deplasează astăzi în judeţul Argeş.

În organizarea Filialei Gorj a Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România, preşedinte lector dr. Vasile Fuiorea, şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, director Ion Cepoi, astăzi, la ora 17,00, în sala de la parterul Casei de Cultură din oraşul Curtea de Argeş, are loc vernisajul unei expoziţii în tandem. Cei doi artişti ai Gorjului nu se află la prima manifestare artistică de acest fel, mai anii trecuţi fiind prezenţi pe simezele Galeriilor de Artă ale Municipiului Târgu-Jiu, ca expresie a comuniunii lor spirituale. Între timp, mult mai prolificul Puiu Hutium a mai avut o expoziţie personală „Yhtiologia”, tot la aceleaşi Galerii de Artă, în 2012, marcându-şi o surprinzătoare ascensiune profesională, rod al harului său şi muncii fără preget. Cu acel prilej, Gorjeanul i-a salutat superba expoziţie dedicată reprezentărilor grafice policrome şi picturale ale lumii peştilor. Preţuindu-l cum se cuvine, promiteam să-i fim martori şi la anunţatul succes argeşean.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here