Arjoca, mulţumit de desfăşurarea referendumului

330

La finalizarea procesului electoral, reprezentanţii Instituţiei Prefecturii Gorj, în frunte cu subprefectul Sorin Arjoca, se declară mulţumiţi de implicarea în organizarea şi desfăşurarea alegerilor a structurilor MAI, pentru modul corect şi eficient în care au acţionat pentru îndeplinirea sarcinilor care le-au revenit.

La nivelul Prefecturii Gorj activităţile de desfăşurare a referendumului au urmat procedurile calendarului stabilit prin lege. Nu au existat probleme nerezolvabile. Cu atât mai mult cu cât toată această desfăşurare a referendumului s-a făcut fără ajutorul prefectului Liviu Andrei care era în concediu, subprefectul Arjoca fiind cel care a trebuit să ţină piept desfăşurării acestui eveniment important şi urmărilor acestuia. „Sunt foarte mulţumit că totul a decurs normal, nu au fost probleme deosebite şi că nu au existat incidente majore care să ne aducă în faţa presei naţionale. Ca şi organizare nu avea nici o teamă majoră. Le mulţumesc structurilor care au fost lângă noi prin faptul că ne-au informat, consultat şi protejat tot timpul”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului.

Patru contestaţii şi întâmpinări, trei soluţionate
La referendumul naţional, din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, au participat 169.904 de persoane din judeţ iar numărul voturilor exprimate cu răspunsul DA au fost în număr de 153.262 întro-o proporţie de 90,2 %.Numărul oamenilor care au spus Nu, nefiind de acord cu demiterea preşedintelui au fost de 14.970 într-un procent de 0,98 %. Au existat câteva sesizări în ziua referendumului verificate de către poliţiştii din judeţ, cele mai multe erau legate de desfăşurarea referendumului şi proveneau din mediul rural. Numărul întâmpinărilor şi contestaţiilor a fost de 4 iar numărul întâmpinărilor şi contestaţiilor soluţionate de către Birourile electorale ale secţiilor de votare au fost într-un număr de 3.

Incident la Centrul de Recuperare Bâlteni
Biroul electoral al secţiei de votare numărul 46 a respins astfel, conform legii, contestaţia formulată de numitul Peciuc Daniel privind chemarea de către un număr de 10 alegători din Centrul de Recuperare Bâlteni, în cabina de vot, a aceleiaşi persoane pentru a-i ajuta să voteze. Ca urmare a întâmpinării depuse de numitul Bălcescu Gheorgge, Biroul Electoral al secţiei de votare nr. 144 a remediat problemele privind prezenţa la sediul secţiei de votare a două persoane pentru a vota, deşi iniţial solicitaseră votarea prin intermediul urnei speciale. Biroul Electoral al Secţiei de votare nr.3 a respins, de asemenea, potrivit legii, contestaţia formulată de numita Licărete Daniela Anca, privind existenţa unei incompatibilităţi între calitate de membru al Biroului Electoral al Secţiei de Votare şi cea de funcţionar public.
BEJ Gorj a respins şi contestaţia formulată de Şcheau Constantin împotriva hotărârii Biroului Electoral al Secţiei de votare nr.13 Târgu-Jiu de a prelungi programul de primire a tabelelor centralizatoare de la organele de conducere ale Spitalului Judeţean Gorj cu aproximativ 30 de minute peste termenul prevăzut de hotărârea BEC.
ANDRADA BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here