Aproximativ 50 de localităţi, lăsate în beznă de furtună

329

131171-furtunaFurtuna de sâmbătă noaptea a lăsat în întuneric aproximativ 50 de localităţi din judeţul nostru. De cele mai multe ori a fost vorba despre linii de medie tensiune care au fost rupte de copacii căzuţi. O parte dintre aceste localităţii au stat şi mai bine de 12 ore fără energie electrică.

Vremea capricioasă provoacă tot mai multe probleme, mai ales din cauza furtunilor care vin cu tot cu descărcări electrice. Aşa se face că sâmbătă noaptea, 50 de localităţi au rămas fără energie electrică din cauza firelor de alimentare care au fost rupte de copacii căzuţi. „Au fost multe localităţi afectate, din tot judeţul, nu doar din anumite zone. Cele mai multe, însă, au fost în jurul municipiului Târgu-Jiu, pe lângă Târgu Cărbuneşti şi în zona Bâlteniului”, a declarat Dan Popescu, purtătorul de cuvânt al CEZ Distribuţie.

Problemele au fost remediate

O parte dintre probleme au fost rezolvate încă din timpul nopţii, mai multe echipe fiind trimise în zonele cu probleme. De asemenea, potrivit lui Dan Popescu, la prima oră a dimineţii s-a mers şi în restul localităţilor, unde a fost reluată alimentarea cu energie electrică. Cea mai problematică zonă a fost cea din Băleşti, unde s-a lucrat până duminică după-amiaza. Este vorba despre cinci sate din această comună care, de asemenea, au rămas în beznă toată noaptea şi o bună parte din ziua următoare.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here