Aproape trei mii de gorjeni sunt dependenţi de insulină

330

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul anului trecut au fost diagnosticate cu diabet zaharat 1.395 persoane din judeţul nostru; 370 dintre acestea sunt dependente de insulină. În total, la nivelul judeţului nostru sunt în evidenţele medicilor aproape trei mii de insulino-dependenţi.

La ora actuală, la nivelul judeţului nostru sunt prinşi în evidenţele medicilor nu mai puţin de 13.996 de diabetici. Dintre aceştia, 2.944 sunt dependenţi de insulină. „Avem 2.944 insulino dependenţi, 7.761 non insulino-dependenţi şi 3.391 alte forme de diabet. Din totalul de 13.996 de persoane diagnosticate cu diabet, 8.369 provin din mediul urban”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Sfatul specialiştilor
Specialiştii spun că pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, cetăţenii ar trebui să elimine din viaţa lor factorii de risc: fumatul, consumul dăunător de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea, stresul.
Trebuie precizat că evitarea factorilor de risc în relaţie cu diabetul – fumatul, consum excesiv de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea şi stresul – adică adoptarea unui stil de viaţă sănătos reprezintă o direcţie prioritară de acţiune pentru politica Ministerului Sănătăţii în scopul prevenirii bolilor netransmisibile.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here