Aproape 1.500 de gorjeni, diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii

323

În perioada 11-17 martie 2013, la nivelul judeţului nostru s-a înregistrat o uşoară scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu afecţiuni ale căilor respiratorii. În evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj figurează 963 cazuri de viroze şi 517 cazuri de pneumonie. Numărul total al internărilor a ajuns la 233.

În cea de-a unsprezecea săptămână din acest an, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a continuat monitorizarea cazurilor de viroze şi pneumonie apărute la nivelul judeţului nostru. S-a observat scădere a numărului de viroze, dar o uşoară creştere la cazurile de pneumonie.
„În perioada 11-17 martie 2013, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 963 cazuri de viroze şi 517 cazuri de pneumonie. 233 de persoane au necesitat internare”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Ca de fiecare dată, cele mai multe cazuri de viroze s-au înregistrat în rândul copiilor. Astfel, la categoria de vârstă 0-1 an au fost 74 de îmbolnăviri şi 7 internări, la categoria 2-4 ani – 156 îmbolnăviri şi 22 internări, iar la categoria 5-14 ani au fost 320 îmbolnăviri şi 14 internări.

Peste 500 de gorjeni, diagnosticaţi cu pneumonie
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DSP Gorj, în ultima săptămână, numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonie a ajuns la 517, dintre acestea 147 au necesitat internare. „La pneumonii, situaţia îmbolnăvirilor şi internărilor se prezintă astfel: la categoria de vârstă 0-1 an – 35 de îmbolnăviri, 23 de internări, la 2-4 ani au fost 77 de cazuri, 43 internări; 138 de cazuri şi 47 de internări s-au înregistrat la categoria de vârstă 5-14 ani. Şi în cazul adulţilor au fost multe cazuri de pneumonie”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii DSP fac precizarea că gorjenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here