APIA Gorj a lansat “Fii fermier activ, depune cererea unică şi poţi obţine sprijin financiar”

312

Centrul judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 23 februarie – 10 iunie 2016, se desfăşoară Campania de informare privind primirea cererilor unice de plată, având sloganul “Fii fermier activ, depune cererea unică şi poţi obţine sprijin financiar”.

Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile destinate schemelor/măsurilor de plată în anul 2016, precum şi la modalitatea de accesare a acestora. Se pune accent în continuare pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la modul de utilizare a aplicaţiei de identificare a parcelelor agricole – IPA Online. Buna informare a fermierilor reprezintă una din cele mai importante condiţii pentru derularea la timp şi corectă a întregului proces de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România.
“Pe durata campaniei, centrul judeţean şi centrele locale ale Agenţiei vor organiza sesiuni de informare şi instruire a fermierilor şi respectiv a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor unice de plată în anul 2016, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor/schemelor de plată. În cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atenţie deosebită procedurii de completare electronică a declaraţiei de suprafaţă, de identificare a parcelelor agricole utilizate, respectiv de digitizare corectă a acestora, utilizând aplicaţia IPA Online. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de eco-condiţionalitate pe toate suprafeţele agricole utilizate”, a declarat Constantin Negrea, directorul executiv al APIA Gorj.
Campania de primire a cererilor unice de plată se va derula în perioada 01 martie – 16 mai 2016 fără penalităţi, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. În judeţul Gorj, sunt programaţi şi aşteptaţi să depună cererea unică de plată aferentă Campaniei 2016 peste 23.400 de fermieri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here