Antrenor în alte două mandate la echipa gorjeană, Grig este aproape de al treilea / Grigoraș, din nou la Pandurii!

274

După aproape o săptămână în care echipa gorjeană s-a antrenat fără principal în cantonamentul din Slovenia, Pandurii va avea, în sfârșit, un antrenor principal. Petre Grigoraș este la o semnătură de revenirea la Pandurii după un an și jumătate, perioadă în care echipa a fost condusă de Edi Iordănescu.

Pandurii este foarte aproape de a avea din nou un antrenor principal. Narcis Răducan a postat pe pagina sa de facebook o fotografie cu cel căruia i-a propus să preia banca tehnică a echipei, fără însă a da prea multe amănunte. Fotografia respectivă îi are în primplan pe Narcis Răducan și Petre Grigoraș la semnarea contractului antrenorului cu Oțelul Galați, în urmă cu câțiva ani, iar mesajul este unul care s-ar traduce prin continuarea unei mai vechi colaborări. Petre Grigoraș a confirmat discuțiile purtate cu gruparea târgujiană și a menționat că nu ar putea refuza o ofertă a Pandurilor, ceea ce face ca mutarea să fie ca și parafată.

Rocadă între tehnicieni
Interesant este faptul că fostul antrenor al Pandurilor, Edi Iordănescu, i-a succedat în funcție lui Grigoraș, acum producându-se o mișcare în sens invers. De la ultima sa despărțire de Pandurii, lui Petre Grigoraș nu i-a mers deloc bine din punct de vedere sportiv. Mai bine de un an Grigoraș nu a antrenat în Liga 1, a stat pe bară și în iarnă a acceptat o ofertă venită din partea unei echipe aflate în plin declin, însă antrenorul avea nevoie de activitate pentru a nu ieși din peisaj. Nu a fost o decizie prea fericită, asta pentru că ultimele experiențe ale lui Petre Grigoraș în Liga 1 s-au terminat prost și foarte prost. Fostul și foarte probabil noul antrenor al Pandurilor a antrenat o perioadă scurtă pe ASA Târgu Mureș, de unde a plecat, se spune, în urma unui conflict cu Adrian Mutu, și apoi a fost antrenorul celor de la Poli Timișoara, echipă care l-a demis și care a și retrogradat la finalul sezonului.
La Pandurii, Grigoraș va veni și cu oameni noi în staff-ul său față de ultimul său mandat la Târgu-Jiu. Secund îl va avea tot pe Marian Dinu, însă preparator fizic îl va avea pe Ciprian Prună, trecut pe la Steaua, iar de portari se va ocupa fostul internațional Marius Popa.

“Sincer mă onorează faptul că cei de la Pandurii s-au gândit din nou la mine și la fel de sincer mărturisesc că am acceptat foarte repede oferta după ce am fost contactat de Narcis (nr. red.-președintele clubului Pandurii, Narcis Răducan). Sper să fie un nou început, dar și o continuare, parcă îmi și doream să revin după cele două mandate neîncheiate dintr-un anumit punct de vedere… Pandurii a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, sunt atâtea lucruri ce mă leagă de echipa din Târgu Jiu. Știu actualele probleme de acolo, dar niciodată nu m-am temut de provocări. Abia aștept să revin”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu-Jiu.

Obiectiv, accederea în play-off
După ce a terminat sezonul trecut pe podiumul Ligii 1, Pandurii nu poate decât să își propună ceva asemănător pentru noua ediție de campionat, asta în ciuda problemelor financiare care coboară fără doar și poate nivelul calitativ la echipa gorjeană odată cu nivelul bugetului. Totuși, Narcis Răducan nu vrea să audă de o cădere prea dură a echipei gorjene și impune ca obiectiv play-off-ul, în funcție de acest prim obiectiv putând fi tratat următorul, așa cum, de altfel, s-a întâmplat și la ultima ediție de campionat: “E clar că ne dorim să fim cât mai aproape de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, dar suntem conștienți în același timp că suntem în plin proces de reorganizare, avem probleme și în astfel de situații cerințele nu pot fi foarte mari. Dar, am obișnuit publicul cu o anumită calitate a jocului, cu rezultate și noul antrenor va trebui să genereze un joc frumos. Să nu uităm că din iarnă vom avea și un stadion nou și atunci vom putea să atragem suporterii. Ne dorim să ajungem în play-off, e un obiectiv normal. Revin și spun că acum condițiile sunt inferioare față de sezonul trecut, am scăzut și fondul de salarii pentru a ne adapta la realitățile fotbalului românesc, pentru că trebuie să începem odată și treaba asta, dar, cu toate astea, suntem optimiști. Probleme sunt peste tot, ne place ceea ce facem și dacă ne ajută Dumnezeu să fim inspirați în perioada următoare la aducerea jucătorilor, atunci suntem siguri că și pe viitor vom reprezenta o echipă frumoasă a campionatului”, a declarat președintele Pandurilor, Narcis Răducan.

“Toate echipele își propun să ajungă în play-off și de acolo totul e posibil. Play-off-ul este cu totul altceva, este un alt campionat”, Claudiu Voiculeț, mijlocaș Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here