Ansamblul “Maria Apostol”, loc secund la Festivalul Popular de la Tismana

210

ansamblu runcuLocalitatea Tismana a fost ieri gazda Festivalului Cântecului, Jocului şi Portului Popular, eveniment ce a antrenat mai multe formaţii de dansatori şi solişti din diverse zone ale Gorjului. Trofeul Festivalului Cântecului, Jocului şi Portului Popular a fost adjudecat de ansamblul folcloric de la Hurezani, locul I a fost câştigat de reprezentanţii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, locul al doilea a fost ocupat de Ansamblul „Maria Apostol” din Runcu, iar ultima poziţie a fost câştigată de ansamblul din Ioneşti.

“Ne declarăm foarte încântaţi că am reuşit să avansăm faţă de anul trecut când am ocupat poziţia a treia. La spectacolul de ieri am concurat la secţiunea de dansuri populare cu un dans nou, la care am lucrat mai bine de un an de zile. La Tismana l-am prezentat în premieră, iar costumaţia celor 22 de copii seniori a fost una deosebită”, a declarat Constanţa Pobirci, coregrafa Ansamblului „Maria Apostol”. Dansul prezentat în premieră la Tismana a fost unul doljenesc, intitulat „Poiana Mare”.

Pregătiri pentru septembrie

În aceste săptămâni, Ansamblul „Maria Apostol” din Runcu, desfăşoară pentru turişti câte un spectacol, în fiecare seară de vineri, în staţiunea Săcelu. Spectacolul este unul variat, care îmbină muzica cu dansul popular.

De asemenea, membrii ansamblului au fost prezenţi şi la Mehedinţi la sfârşitul lunii trecute. Aceştia au fost invitaţi să prezinte un dans din zona Gorjului la Festivalul-concurs Naţional de Muzică Populară „Ponoare, Ponoare”.

Toate aceste activităţi sunt o pregătire intensă pentru Festivalul-concurs „Maria Apostol” care va avea loc la data de 8 septembrie în satul Bâlta din Runcu. “Ne pregătim pentru că vrem să fim nişte gazde primitoare deoarece vom deschide seria spectacolelor.

Tot la ediţia din acest an a festivalului va fi prezentat şi Taraful Tradiţional Maria Apostol, formaţie nou-formată, cu cincisprezece instrumentişti, lăutari ai comunei Runcu”, a mai spus coregrafa Constanţa Pobirci.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here