ANRE a modificat licența CE Oltenia

696

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa de miercuri a Comitetului de reglementare, solicitarea Complexului Energetic Oltenia de modificare a licenţei pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care acesta o deţine.
„Comitetul de reglementare al ANRE a luat în discuţie şi a aprobat solicitarea societăţii Complexul Energetic Oltenia de modificare a Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care aceasta o deţine. Modificarea licenţei este necesară având în vedere că blocurile G1 şi G2 din CET Brăila, care aparţin Sucursalei Electrocentralei Chişcani şi care au o putere electrică instalată de 227 MW, respectiv de 210 MW şi o putere termică instalată de 58 MW fiecare, au fost declarate în stare de indisponibilitate de lungă durată”, anunță ANRE.
Mai mult, ANRE reaminteşte faptul că efectuează o analiză a capacităţilor de producere existente în vederea identificării diferenţelor dintre puterea instalată şi cea disponibilă, pentru o evaluare cât mai corectă a capacităţilor de producere a energiei electrice. Puterea instalată din România ar fi de circa 24.000 MW, însă aproximativ 8.000 MW ar lipsi, deși sunt trecuți în licențe.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here