Angajatorii gorjeni, instruiţi în prevenirea accidentelor

157

seminar2 facuta de mineConducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a organizat ieri, cu ocazia Săptămânii Europene a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, un simpozion. Acesta face parte din campania de informare şi dezbatere cu tema „Prevenirea riscurilor în activitatea de mentenanţă”, derulată de către Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă”.

Simpozionul s-a bucurat de succes în rândul angajatorilor şi angajaţilor din judeţul Gorj invitaţi, în număr de circa 100. Activitatea a fost organizată cu ocazia celei de-a unsprezecea ediţie a Săptămânii Europene a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. „Tema simpozionului a fost mentenanţa lucrărilor de sănătate şi securitate în muncă şi păstrarea unui mediu sănătos în această activitate de mentenanţă. Ea se referă atât la activităţile de curăţenie, cât şi la buna păstrare a echipamentelor de muncă şi a mijloacelor de transport din unităţi”, a declarat Simona Dumitraşcu, director adjunct în cadrul ITM Gorj la Compartimentul de Securitate şi Sănătate în Muncă.

seminar1 facuta de mineLa evenimentul organizat de ITM Gorj au participat aproape 100 de persoane, atât angajatori cât şi lucrători desemnaţi, reprezentanţi ai sindicatelor şi ai lucrătorilor din unităţile din judeţul Gorj. Participanţilor li s-au prezentat materiale video şi pliante privind activităţile de mentenanţă, bune practici, metode de prevenire şi de realizare a activităţilor de mentenanţă în condiţii de securitate.

Invitaţi din toate domeniile

Simpozionul a strâns laolaltă lucrători şi angajatori din mai multe domenii de activitate desfăşurate în judeţul nostru. „Prin acest gen de simpozioane ne propunem să conştientizăm angajatorii şi angajaţii privind riscurile şi pericolele care există în aceste activităţi, care, de multe ori, nu sunt luate în considerare şi astfel avem foarte multe accidente în acest sector de activitate. Invitaţii noştri sunt din toate domeniile de activitate, minerit, industrie, energie, în general din domeniile de producţie unde sunt activităţi de mentenanţă mai importante decât în alte domenii”, a mai spus directoarea adjunctă a ITM Gorj.

Expoziţie de echipamente

Cei prezenţi la evenimentul iniţiat de conducerea ITM Gorj au putut urmări şi o expoziţie de echipamente de protecţie pentru securitatea muncii, respectiv obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate activităţilor desfăşurate. Activităţile de mentenanţă pot obliga lucrătorii să-şi desfăşoare activitatea în locaţii periculoase. Acest lucru presupune operarea unor echipamente care nu sunt utilizate în mod curent la locul de muncă, inclusiv echipamente individuale de protecţie.

„În funcţie de interesul manifestat în urma simpozionului, vom vedea dacă mai desfăşurăm acest gen de activităţi şi săptămâna viitoare”, a precizat Simona Dumitraşcu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here