Amnistia fiscală a primit avizul favorabil al Camerei Deputaţilor

166

Sorin ToropLegea privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fondurile publice a trecut de Senat, în data de 23 aprilie şi, la începutul acestei săptămâni, a primit şi avizul favorabil al comisiilor de specialitate din cadrul camerei Deputaţilor. Săptămâna viitoare are loc votul acestei legi, după care urmează publicarea sa în Monitorul Oficial.

Amnistia fiscală a fost o propunere a UDMR-ului, îmbrăţişată rapid de reprezentanţii bugetarilor din întreaga ţară. La nivelul judeţului Gorj, cel mai cunoscut, în acest sens, este cazul sindicaliştilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, care au făcut nenumărate demersuri pentru a sprijini proiectul legislativ privind amnistia fiscală. Aceştia au solicitat o amnistie fiscală, în cazul celor care au pierdut procesele pe reîncadrări salariale şi pentru elaborarea unei norme juridice care să facă posibilă salarizarea egală la condiţii egale de muncă şi încadrare. După ce a trecut de Senat, Legea privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fondurile publice a ajuns la Camera Deputaţilor, unde a primit aviz favorabil. „Sunt veşti bune pentru bugetari. Amnistia fiscală a ajuns la Camera Deputaţilor şi comisiile de specialitate au dat aviz favorabil, iar săptămâna viitoare se supune la vot în Camera Deputaţilor, după care urmează a fi publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj.

Finalul nedreptăţilor suferite de bugetari

După demersurile făcute şi rugăminţile adresate parlamentarilor de a susţine această lege, liderul sindical Sorin Torop speră acum ca aceştia să-şi ţină cuvântul şi să voteze amnistia fiscală. „Aşteptăm cu interes şi speranţă aprobarea de săptămâna viitoare a proiectului de lege pentru a pune capăt unor nedreptăţi pe care le-au suportat bugetarii”, a mărturisit Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj. Bugetarii din judeţul nostru aşteaptă cu nerăbdare publicarea în Monitorul Oficial a Legii privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fondurile publice, pentru ca odată cu acest moment să se termine şi o parte din grijile lor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here